Sport

Vb-döntőbe jutott és olimpiai kvótát szerzett a női 4×200-as gyorsváltó

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A dohai világbajnokság medencés úszóversenyeinek csütörtök délelőtti programjában eldőlt, hogy a magyar női 4×200 méteres gyorsváltó indulhat a párizsi olimpián.

Az olimpiai kvótákat a Fukuokában rendezett tavalyi vb-n és az itt úszott idők alapján osztották el – a Japánban dobogósok részvétele már biztos volt. A magyar női stafétának az előfutam előtt sem igazán kellett izgulnia,

mivel a hetedik legjobb idővel rendelkezett az előző vb-ről, összesítésben pedig a legjobb 16 váltó került be az olimpiai mezőnybe.

Az összeállítás ugyanaz volt, mint Fukuokában, ahol az Ábrahám Lilla Minna, Molnár Dóra, Késely Ajna, Pádár Nikolett összeállítású négyes a hetedik helyen végzett (7:54.65). Ezt az időt a dohai első futamban egyetlen staféta sem tudta túlszárnyalni, így már ekkor biztossá volt az olimpiai szereplés.

A fiatal négyes végül 7:57.46 másodperccel futamában a harmadik lett, összesítésben pedig az ötödik idővel bekerült az esti fináléba.

A dohai világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi nyitányán a 4×100-as férfi és női gyorsváltó olimpiai részvétele is biztossá vált. A 4×200 méteres női gyorsváltó magyar idő szerint 19.07-kor úszik a fináléban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik