Élő Sport

Ötméteresekkel verte a görögöket, vb-döntős a női pólócsapat

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A hollandok után a görögöket is ötméteresekkel verte a magyar női vízilabda-válogatott, amely ezzel bejutott a dohai vébé döntőjébe, ahol az Egyesült Államokkal találkozik majd.

Nagyon fordulatos meccs volt, a görögök 3-1-re vezettek az első negyedben, de 4-3-nál már mi álltunk jobban. Aztán a görögök ismét elkapták a fonalat, 6-4-re megléptek, de Parkes és Leimeter góljaival sikerült utolérni őket, így 6-6-tal zárult az első félidő.

A harmadik negyedben mindkét csapat kifogyott a gólokból, csak egy-egy találat született, így 7-7-ről indult az utolsó felvonás. Szilágyi óriási góljával 8-7-nél ismét mi vezettünk, de a görögök fordítottak, és fél perccel a vége előtt egy emberelőny volt az utolsó lehetőségünk, hogy döntetlenre mentsük a meccset.

Szerencsére Leimeter keze nem remegett meg, éles szögből is pontosan célzott, így jöhettek az ötméteresek.

A görögök első két dobója, Elefteriadu és Vasziliki Plevritu is rontott, nálunk viszont mindenki – Keszthelyi, Garda, Szilágyi és Gurisatti – bedobta az ötösét, úgyhogy 2022 után ismét vb-döntős a magyar csapat. Ahogy akkor, úgy most is az Egyesült Államok lesz az ellenfél, amely 11-9-re verte a spanyolokat.

Vizes vb, női vízilabdatorna, elődöntő:

Magyarország – Görögország 13-11 (3-3, 3-3, 1-1, 2-2, 4-2) – ötméteresekkel
gólszerzők:
Parkes 3, Leimeter, Szilágyi 2-2, Vályi, Garda 1-1, illetve Ninu 4, E. Plevritu, Jannopulu, Kidrioti, Elefteriadu, Miriokefalitaki 1-1

Vb-döntőbe jutott a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a dohai világbajnokság döntőjébe: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a négy között ötméteresekkel 13-11-re nyert a görög csapat ellen.

Kevesebb mint fél perccel a negyedik negyed vége előtt egyenlített a magyar női vízilabda-válogatott a görögök elleni elődöntőben, majd az ötmétereseknél hibátlanul céloztak a magyar játékosok, miközben a görögök kétszer is rontottak.

Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat döntőbe jutott, ahol a spanyolokat legyőző Egyesült Államok lesz az ellenfele.

Megnyertük!!!

A másik Plevritu is bedobta. De Gurisatti sem hibázott, ami azt jelenti, hogy ott van a döntőben a magyar csapat!!!

3-1 ide

Giannopulu az első görög, aki betalált. Szilágyi is gólt dobott, 3-1 ide!

9-9

Leimeter vállalta el a lövést az emberelőnyből, be is vágta. Ez az! 21 mp van hátra.

8-9

Az utolsó lehetőség: emberelőnyt kaptunk, gyorsan időt is kértünk.

8-9

Myriokefalitaki préselt be egy gólt centikről a kapunkba. Megint ők vezetnek.

8-8

Magyari húzta le könnyedén Giannopuli ejtését. Nálunk Parkes harcolt ki kiállítást, sajnos Garda lövését a blokk hárította.

8-8

A támadóidő végén a görögök is kaptak egy előnyt, Eleftheriadu a rövid felsőbe lőtt. Magyari beleért, de nem védhette.

8-7

Szilágyi óriási góljával vezetünk!

7-7

Rybanska harcolt ki kiállítást, Mihók Attila pedig időt kért, mert ez az emberelőny nagyon fontos.

7-7

Mi kaptuk az utolsó negyed első fórját, de Leimeter lövését a kapus olvasta. Ők is kaptak egyet, de Vályi labdát szerzett.

7-7

Döntetlenről indul az utolsó negyed.

7-7

Szilágyi a negyvenharmadik passz után fejezte be szép góllal a fórunkat. Egál!

6-7

Gurisattit rángatták, de így is ellőtte, ám a kapus ezt is a kapufára tolta. Számolni se tudjuk, hanyadik kapufánk a meccsen.

6-7

Harmadszor is elhoztuk a labdát, de az első támadásunknál Garda távoliját a kapus a lécre tolta. Ninu viszont brutálisan nagy gólt dobott a túloldalon, negyedszer volt eredményes.

6-6

Maradt még egy magyar villanás az első félidő végére, Garda messziről küldte a labdát a jobb sarokba.

5-6

Parkes szállított egy újabb emberelőnyt, amit végre szépen játszottunk meg, Parkes húzta meg a bejátszást.

4-6

Kapuscsere volt nálunk, Magyari helyett Neszmély érkezett, aki védett is egyet, de videózták az esetet, és végül gólt ítéltek. Megint kettővel mennek a görögök.

4-5

Gurisatti lövését védte a görög kapus. Aztán a görögök kaptak újabb emberelőnyt, Giannopulu nagyon közel került a kapunkhoz, ki is használta.

4-4

Emberelőnyben voltunk, de Garda lövését a léc hárította a kapus helyett. Ők is kaptak egy fórt, Plevritu fejezte be góllal az akciót.

Olvasói sztorik