Sport

Az olimpiai selejtező elveszítése után az első kérdéstől elsírta magát a válogatott kosaras

A női kosárlabda-válogatott vasárnap 73-72-re kikapott a spanyol csapattól, így nem jutott ki az olimpiára.

Káprázatos játékot nyújtott az első félidőben a magyar csapat, a harmadik negyedben viszont már érezhető volt a fáradtság és az abból fakadó dekoncentráltság. Az utolsó játékrészben aztán jött a baj, három perc alatt visszajött a meccsbe Spanyolország és a hajrában némi szerencsével fordított és nyert. Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy bár karnyújtásnyira volt a párizsi olimpia, a magyar csapat nem lesz ott rajta.

Ezt a tényt a kelleténél talán túlzottan is érzékletesen írta le az M4 Sport riportere, mert a találkozó után Studer Ágnest rögtön megríkatta. Az újságíró azzal kezdte, hogy a lehető legkisebb arányú vereséggel elúszott a nagy álom, amire a Flammes Carolo válogatott játékosa a könnyeivel küzdött, ám ezt a harcot elveszítette. Ugyan kellett egy kis idő, amíg meg tudott szólalni, végül azonban értékelte a találkozót.

Azt éreztem, hogy olyan nagy iramban kezdtük a mérkőzést. Egyszerűen mérges vagyok, dühöt érzek, csalódottságot, mert tényleg annyira rossz, hogy ez ellen a zóna nélkül nem tudtunk mit kezdeni. Kivették a ritmusunkat, lelassítottak minket teljesen, a túloldalon meg laposabb lett a védekezés. Köszönjük a szurkolóknak, de nem tudom elmondani, mennyire csalódott vagyok

mondta Studer.

Székely Norbert szövetségi kapitány ennél szigorúbban értékelte a látottakat és kiemelte azt is, hogy nem szabad büszkének lenni arra, hogy kikapott a csapat, még ha tisztesen is állt helyt a tornán.

„Szépen és összeszedetten játszottunk az első félidőben, aztán lelassultunk, és saját magunkat vertük meg. Nem mozogtunk, nem tudtuk bejátszani a palánk alá a labdát, ritmust vesztettünk, és el is bizonytalanodtunk. Ennek az lett a következménye, hogy folyamatosan jöttek ránk, és onnantól már nagyon nehéz volt.

Ott volt a kezünkben a lehetőség, csak meg kellett volna ragadni, de nem tudtuk. Ne legyünk büszkék arra, hogy nem jutottunk ki az olimpiára, mert ez borzalmas. Béklyók voltak a lábakon és kezeken, nem fizikailag fáradtunk el, ez mentális jellegű probléma volt

– értékelt a kapitány.

Illyés Tibor / MTI Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kosárlabda olimpiai selejtezõ torna 3. fordulójában játszott Magyarország – Spanyolország mérkõzésen.

A meccs egyik legjobbja, Határ Bernadett azzal kezdte az M4-nek adott interjút, hogy nem lehet kikapni 22 pontos előnyről, sőt azt is megjegyezte, hogy talán utoljára szerepelt a válogatottban. Később arra is kitért, hogy nem szabad ebben a szellemben elkezdeni egy félidőt, mint ahogyan tették.

„Nagyszünet után egyáltalán nem akartunk futni, ők beálltak zónavédekezésre, amire nem tudtunk reagálni, ennyi történt. Nagyon ideges vagyok, lehet mondani, hogy megint én hagytam ki az utolsó dobást, de nem szabadott volna ilyen helyzetbe kerülnünk. Egy 22 pontos előnyt nem szabad leadni, nem tudom, mi történt, tanulunk belőle. Mindenesetre ennek most drága ára volt, méghozzá egy olimpia” – mondta könnyeivel küszködve az MTI-nek.

Kapcsolódó
22 ponttal is vezetett a női kosárválogatott, mégse jutott ki az olimpiára
Drámai vereséget szenvedett az utolsó olimpiai selejtezőjén a női kosárlabda-válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik