Sport

A Debrecen 15 év után törte meg a Győr elleni nyeretlenségi sorozatát

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Debrecen 15 év után győzte le a Győrt: szombaton 29-28-ra nyert hazai pályán a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13., utolsó előtti fordulójában.

A Győr csoportelsősége biztos tudatában érkezett Debrecenbe, a továbbjutás már a hazaiak számára is biztos volt.

A Hódos Imre Sportcsarnokban 2008 októberében nyert legutóbb a DVSC a Győr ellen, a hajdúságiak csapatkapitánya, az akkor 16 éves Hornyák Dóra két találatig jutott.

Idénybeli eddigi két találkozójuk közül a szeptemberi BL-meccsen 35-23-ra, a januári bajnokin 25-23-ra nyert házigazdaként az Ulrik Kirkely vezette Győr. Ezúttal fej fej mellett kezdtek a felek, koncentrált és dinamikus játékot mutatott mindkét oldal, a magas színvonalú meccs első negyedórája után 7-7 állt az eredményjelzőn.

Az első félidő jelentős részében a Debrecen tudott újra és újra egygólos előnyt szerezni, ám sem a kezdőcsapatok pályán maradása alatt, sem a cserék érkezése után nem tudott nagyobb fórra szert tenni egyik csapat sem, olyannyira, hogy a szünetig kétgólos különbség csupán egyszer, 3-1-es győri vezetésnél alakult ki. A pihenőre 14-14-nél került sor.

A fordulást követően is maradt a magas iram, számos szép technikai megoldás és látványos találat esett, a Debrecen pedig először vezetett két góllal (18-16). Szilágyi Zoltán együttese bátran játszott a mélyebb kerettel rendelkező, az előző kiírásban bronzérmes vendége ellen, továbbra is a támadójáték hatékonysága érvényesült.

A második félidő derekán, 22-22-nél a hazaiakat erősítő Hámori Konszuélát kellett ápolni, majd Planéta Szimonetta vitte le ölben síró csapattársát. Az utolsó tíz percnek 25-23-as győri előnynél vágtak neki a csapatok, a fáradni látszó házigazdát valamelyest visszavetette a sérülés, miközben Hámori saját lábán hagyta el a kispadot.

A hajrában egyre több volt a technikai hiba, kapkodóvá vált a játék, három perccel a dudaszó előtt 27-27 volt az állás. A Debrecen szerzett vezetést és támadott a kétgólos különbségért, ám 22 másodperccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek.

Az utolsó támadást Jovana Jovovic fejezte be eredményesen: 39 egymás elleni és győri sikerrel zárult összecsapás, több mint 15 év után nyert ismét a DVSC a Győr ellen.

A találkozó legeredményesebbje a győri mezben 300. BL-gólját szerző Estelle Nze Minko volt hat találattal. Jovovic öt góllal, Catherine Gabriel hat, Gabrijela Bartulovic három védéssel járult hozzá a sikerhez, a győri kapuban Silje Solberg tíz lövést hárított.

Az első 11 fordulóban hibátlan Győr egymást követő második BL-meccsén kapott ki, a Debrecen egy döntetlen és hat vereség mellett hatodszor nyert. A csapatok a Magyar Kupa elődöntőjében és a bajnokságban még találkoznak az idényben.

Kapcsolódó
Szeptemberhez képest három gólt javult a Fradi a BL-címvédő ellen
A Fradinak a Metz otthonában kellene kivívnia a továbbjutást az utolsó fordulóban.

eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló, A csoport:

DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC 29-28 (14-14)
lövések/gólok: 46/29, illetve 45/28
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 1/1
kiállítások: 2, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik