Sport

„Létrehozni egy versenyzőt, amelyet még nem látott a világ” – visszatérhet az úszóklasszis, hogy doppinggal döntsön rekordot

Greg Wood / AFP
Greg Wood / AFP

James Magnussen, a férfi 100 méteres gyorsúszás kétszeres világbajnoka fontolóra vette a visszatérést, miután felkérték, hogy doppingszerek segítségével döntse meg az 50 méteres világcsúcsot.

A 32 éves ausztrál úszó a 2011-es és 2013-as vb-n nyerte meg a klasszikus számot, amelyben a 2012-es londoni olimpián a második helyen végzett. A brit fővárosban a 4×100 méteres vegyesváltóval egy bronzérmet is szerzett, a 2016-os riói játékokon pedig a 4×100-as gyorsváltóval lett harmadik.

Az úgynevezett Hatékony Játékok szervezői egy olyan multisporteseményt szeretnének létrehozni, amelyen nem tiltják a teljesítményfokozók használatát, és

egymillió dollárt ajánlottak a világrekord megdöntéséért Magnussennek,

aki krónikus vállsérülése miatt vonult vissza az élsporttól 2019 nyarán.

Magnussen azt tervezi, hogy az Egyesült Államokba utazik, hogy a megfelelő tanácsokat megfogadva válasszon hatékony táplálékkiegészítőket.

Szeretném videón rögzíteni a felkészülést és megmutatni, hogy ezt lehet helyesen, biztonságosan is csinálni, ezzel létrehozva egy olyan versenyzőt, amelyet még nem látott a világ

– mondta Magnussen, akinek az egyéni legjobbja 21.52 másodperc 50 méteren.

A 20.91 másodperces világcsúcsot a brazil Cesar Cielo cápadresszben állította fel a 2009-es brazil bajnokságon, néhány héttel később betiltották ennek az úszódressznek a viselését nemzetközi versenyeken.

A Hatékony Játékoknak, amelyet a szervezők úgy is jellemeztek, hogy a jövő olimpiája, még nem választottak időpontot és helyszínt, de az úszás mellett helyet kapna a programban az atlétika, a torna és a küzdősportok is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik