Sport

Megúszta a kiütést, de kikapott otthon az ETO női kézilabdacsapata

Krizsán Csaba / MTI
Bruna De Paula négy gólig jutott a CSM Bucuresti ellen
Krizsán Csaba / MTI
Bruna De Paula négy gólig jutott a CSM Bucuresti ellen
Váratlan vereséget szenvedett hazai pályán a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely egyetlen egyszer sem tudott vezetni a CSM Bucuresti ellen, volt hátgólos hátrányban is, végül 26-24-es vereséget szenvedett román ellenfelétől a Bajnokok Ligájában.  

A hazaiak keretéből ezúttal Ana Gros, Emilie Hovden és Rinka Duijndam hiányzott, Stine Oftedalt ugyan benevezték, de kisebb sérülése miatt ő sem lépett pályára.

Nem kezdett jól a már biztosan csoportelső és negyeddöntős ETO, a megszokottnál több volt a rontott lövés, a védekezés pedig nem működött a kellő hatékonysággal. A bukarestiek a 11. percben négy góllal vezettek, majd hét perc alatt 5-0-s sorozatot produkáltak, amelynek végén 13-6-os előnybe kerültek, írta tudósításában az MTI.

A 15-9-es félidő után soráig úgy tűnt, lefutott a csata, ám 17-22 után hat perc alatt egyenlített a magyar csapat (22-22). Még négy perccel a vége előtt is ikszre állt a mérkőzés, ám 24-24 után már csupán Elizabeth Omoregie és Grace Zaadi talált be, beállítva a 26-24-es román győzelmet.

A hazaiaknál Veronica Kristiansen és Győri-Lukács Viktória hat-hat, Bruna de Paula négy gólt lőtt, Sandra Toft hat védéssel zárt. A túloldalon Zaadinak nyolc, Trine Östergaard-nak négy gólja, Laura Glausernek kilenc, Marie Davidsennek négy védése volt.

A 11 győzelemmel és egy vereséggel álló győriek egy hét múlva a Debrecen otthonában folytatja szereplésüket a BL csoportkörében.

Kézilabda, női Bajnokok Ligája, A csoport, 12. forduló

Győri Audi ETO KC – CSM Bucuresti (román) 24-26 (9-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik