Sport

„Le vagyok sújtva, mert nagyon sokáig készültem erre a meccsre” – Fury sérülése miatt megint elhalasztják a bokszrajongók álommeccsét

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP

Tyson Fury edzés közben megsérült, ezért el kell halasztani Olekszandr Uszik elleni, február 17-re kiírt profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzését.

A nehézsúly jelenlegi két legjobbja Rijádban küzdött volna meg egymással a vitathatatlan bajnoki címért, Fury menedzsmentje azonban pénteken este közölte, hogy a csatára még várni kell, mert a brit öklöző szemsérülést szenvedett.

Le vagyok sújtva, mert nagyon sokáig készültem erre a meccsre és úgy érzem, kiváló formában vagyok. Sajnálom

– mondta Fury hozzátéve, hogy miután szeme teljesen meggyógyul, teljes erőbedobással fog felkészülni az új időpontra.

A menedzsment közölte azt is, hogy egyelőre nem tudják, Fury szemének gyógyulása mennyi időt vesz majd igénybe.

A Fury-Uszik csatát másodszorra kellett elhalasztani. A két sztársportoló képviselői ugyanis még szeptemberben arról egyeztek meg egymással, hogy december 23-án kerülhet sor a meccsre, igaz, az időpontot nem tették hivatalossá. Októberben aztán Fury majdnem kikapott a volt MMA-s Francis Ngannoutól, aki komoly sérüléseket okozott neki, így biztossá vált, hogy decemberben nem tud bokszolni, november közepén pedig bejelentették a február 17-i dátumot.

Atervezett mérkőzésen a 2012-es, londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok ukrán Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO), míg brit Fury a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú övét tenné kockára.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan nehézsúlyú bajnokot – aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb –, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfieldet győzte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik