Sport

Aláírtak minden papírt, jön a bokszrajongók álommeccse

Justin Setterfield/Getty Images
Justin Setterfield/Getty Images

Miután minden papírt aláírtak, hivatalosan is biztossá vált, hogy a brit Tyson Fury és az ukrán Olekszandr Uszik összecsap.

A két veretlen nehézsúlyú ökölvívó találkozóját az évszázad bunyójaként promotálják és bár időpontja nincs, a helyszíne biztossá vált: Szaúd-Arábia, Rijád. Az időpontról egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy december végén vagy január elején kerül sor az összecsapásra.

Adrian DENNIS, Giuseppe CACACE / AFP Uszik és Fury

Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) és Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) címét birtokolja, utoljára augusztusban meccselt. Akkor a WBA regionális bajnokát, Daniel Dubouis-t győzte le Lengyelországban, 21-0-ra javítva ezzel mérlegét.

A brit Fury pályafutása során eddig 33-szor győzött, egyszer döntetlent ért el. Legutóbb tavaly decemberben lépett ringbe, akkor honfitársát, Derek Chisorát legyőzve tartotta meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan bajnokot, vagyis olyan ökölvívót, aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik