Sport

„El kellett volna menni a rendőrőrsre, és feljelenteni a bírókat” – rablást emlegetnek a svédek a kézi-Eb legvitatottabb gólja után

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Komoly utóélete lett a németországi férfi kézilabda Eb-n játszott francia-svéd elődöntőnek, miután a franciák Elohim Prandi időntúli szabaddobásávál mentették hosszabbításra a meccset, amit végül 34-30-ra megnyertek.

Prandi gólja egészen bravúros volt, ám szabálytalan, ugyanis mindkét lábának a talajon kellett volna lennie, amíg a labda a kezében van, de ez nála nem valósult meg. A meccset vezető északmacedón bírópáros nem nézte vissza az esetet videón, ám a svédek nem hagyták annyiban a dolgot, és óvást nyújtottak be a történtek miatt.

El kellett volna menni a 900 méterre lévő rendőrőrsre, és feljelenteni a bírókat. Mert ez tiszta rablás volt

írta a vitatott gólról az Aftonbladet nevű svéd lap helyszíni tudósítója, Johan Flinck.

Nem ő volt az egyetlen, aki kiakadt az eset miatt, a korábbi dán játékos, a jelenleg a Tv2 csatorna szakkommentátoraként dolgozó Claus Möller Jakobsen azt mondta, érthetetlen, hogy a világ legjobb bírói fújnak a tornán, mégsem néznek vissza egy időntúli szabaddobást, amely befolyásolja a meccs kimenetelét.

„Ez egy gigantikus botrány, iszonyú dühös vagyok, hogy így jártak a svédek” – füstölgött Möller Jakobsen.

Az Aftonbladet megszóltatott egy svéd kézibírót, Björn Ericssont, aki megerősítette, hogy Prandi gólja szabálytalan volt, mert nem volt a lába a talajon. Ericcson azt is hozzátette, szerinte a svéd óvást biztos, hogy visszadobják majd, mert az nem képezheti az óvás alapját, hogy a bírók hogyan ítélnek meg egy játékhelyzetet a meccsen.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) azt ígérte, szombaton ebédidőben ad választ a svédek óvására.

Frissítünk!

Döntött az EHF a svédek óvásáról. Erről itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik