Sport

Kézilabda-Eb: éjszaka kellett megoperálni a magyar válogatott kapusát

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint két kényszerű változás is történt az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott keretében:

  • Palasics Kristófot keddről szerdára virradó éjjel meg kellett operálni Kölnben vakbélgyulladás miatt,
  • míg Máthé Dominik térdsérülése miatt további vizsgálatokra hazautazott.

Mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk Kristófnak, most az a legfontosabb, hogy biztonságban legyen és meggyógyuljon. Ezek után futunk neki a franciák elleni középdöntő-mérkőzésnek, de természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el

– nyilatkozta a szövetség oldalán Chema Rodríguez, a szövetségi kapitány.

„Kristófot tegnap kórházi kivizsgálásra vittük, ahol a részletes vizsgálatok során kiderült, hogy vakbélgyulladása van, éjjel meg is operálták. A beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet. Ami Máthé Dominikot illeti, korábbi térdsérülése, majd -műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak, így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról” – nyilatkozta dr. Erdélyi Gábor csapatorvos.

Magyarország szerdán, a középdöntő utolsó fordulójában a már biztosan csoportgyőztes franciákkal találkozik, és ugyan van még esély az elődöntő elérésre, ahhoz több mindennek teljesülni kell: a mieink győzelme mellett kellene, hogy a németek kikapjanak a horvátoktól és az osztrákok ne verjék meg az izlandiakat.

Kapcsolódó
Férfi kézilabda-Eb 2024: „Tükörbe kell nézzek, edzőként most elbuktam”
Bár tét nélküli mérkőzésen kapott ki Svédország, a tízgólos zakón túl kell tennie magát a csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik