Sport

Férfi kézilabda-Eb 2024: „Tükörbe kell nézzek, edzőként most elbuktam”

Odd Andersen / AFP
Odd Andersen / AFP

A címvédő Svédország egy már tét nélküli mérkőzést játszott Norvégiával a kézilabda Európa-bajnokságon, és veszített tíz góllal, de az alaphelyzeten nem változtatott, azaz a csapat a középdöntős csoportja második helyén jutott tovább és majd a franciákkal elődöntőzik. Gondolhatnánk, hogy nincs itt semmi látnivaló, de a vereség mértéke után érthetően elég csalódottak voltak a svéd játékosok.

Sokkal jobban utálok veszíteni, mint amennyire nyerni szeretek. A helyzeten csak ront, ha tíz gól a különbség, az meg különösen, ha Norvégia az ellenfél

mondta Jim Gottfridsson az Aftonbladetnek, aki azt is elárulta, hogy este még kibeszélik a mérkőzést, de aztán igyekeznek továbblépni.

A svéd válogatott norvég szövetségi kapitánya, Glenn Solberg vállalta a felelősséget a vereségét, azt nyilatkozta, nem menedzselte jól a játékosok felkészülését erre a mérkőzésre, emiatt pedig nagyon csalódott.

Tükörbe kell nézzek, edzőként most elbuktam

sopánkodott Solberg, aki megjegyezte, hogy nem könnyűek az ilyen mérkőzések, amikor már nincs tét és mindenki az eggyel későbbi összecsapásra készül. De ettől függetlenül tudnia kellett volna kezelni ezt a helyzetet.

Svédországnak egyelőre még nincs olimpiai kvótája, de elég közel került ennek megszerzéséhez. Ugyanis az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára, márpedig a legjobb négy mezőnyében ott van az olimpia házigazdája, Franciaország, valamint a világbajnok jogán résztvevő Dánia. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

Magyarország a középdöntő utolsó fordulójában a már biztosan csoportgyőztes franciákkal találkozik, és ugyan van még esély az elődöntő elérésre, ahhoz több mindennek teljesülni kell: a mieink győzelme mellett kellene, hogy a németek kikapjanak a horvátoktól és az osztrákok ne verjék meg az izlandiakat.

Kapcsolódó
„Nagyon valószínű, hogy ezzel vége is a karrieremnek” – szünetelteti pályafutását a győriek klasszisa
Egy picike esély még van rá, hogy folytatja, de elérkezettnek látta az időt a váltásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik