Sport

Milák Kristóf továbbra sem jelentkezett edzőjénél

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Zala Gyuri jön velünk, Milák Kristóf viszont nem

– ezt nyilatkozta a csapata egy részével dubaji edzőtáborba utazó Virth Balázs a Nemzeti Sportnak. Bár az edző többet nem mondott Milákról, a sportnapilap a cikkében megjegyezte, az úszó továbbra sem jelentkezett edzőjénél.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf még a nyári, fukuokai világbajnokság előtt közölte, hogy mély hullámvölgybe került és nem indul a versenyen. Az edzéseket szeptemberben kezdte újra a 23 éves sportoló, de kihagyta az őszi, budapesti világkupát is, és októberben az edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a 24. órában van, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Klubja, a Budapesti Honvéd SE elnöke, Gergely István nemrégiben azt mondta, hogy a dohai világbajnokságot is kihagyó Milák szárazföldi edzéseket tart és gyógytornára jár. „Nem értem, hogy ha valaki 23 éves, ilyen tehetséggel van megáldva, és még nagyon sok érem van a tarsolyában, akkor miért nem tesz érte. De ez az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása” – mondta akkor Gergely.

Decemberben Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya arra panaszkodott, hogy nem tudja elérni Milák Kristófot, de Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is hiába kereste, de nem sikerült felvennie vele a kapcsolatot. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára ugyanakkor szilveszterkor az úszóval közös képet posztolt a Facebook-oldalán, és azt írta mellé, „Üdv, 2024! Jövünk!”.

Kapcsolódó
Milák Kristóf még mindig megcsinálhatja, ám januárban eldől, el kell-e engedni az olimpiát
Elmagyarázzuk, miért nem lehetetlen, mi több, teljes mértékben megvalósítható, hogy egy klasszis úszó nyolc hónap kihagyás után is esélyesként utazzon az olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik