Sport

„Ez az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása” – Milák Kristóf lassan ismét medencébe száll

Varga Jennifer / 24.hu
Milák Kristóf vízben még nem volt, de szárazföldi edzéseket tartott
Varga Jennifer / 24.hu
Milák Kristóf vízben még nem volt, de szárazföldi edzéseket tartott
Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke szerint az olimpiai, világ és Európa-bajnok bajnok úszó, Milák Kristóf eddig is végzett szárazföldi edzéseket, de hamarosan a medencébe is visszatérhet.

„Már edz. Vízben még nem volt, de szárazföldi edzéseket tart, gyógytornára jár. A napokban a vizes edzéseket is valószínűleg elkezdi” – mondta Gergely István a Sportreggel című műsor csütörtöki adásában.

A Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke szerint minden körülmény adott ahhoz, hogy Milák ott legyen a párizsi olimpián.

Nem értem, hogy ha valaki 23 éves, ilyen tehetséggel van megáldva, és még nagyon sok érem van a tarsolyában, akkor miért nem tesz érte. De ez az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása

– tette hozzá.

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes úszó június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptemberben kezdte újra, majd kihagyta az őszi, budapesti világkupát is, és októberben az edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a 24. órában van, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Decemberben Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya arra panaszkodott, hogy nem tudja elérni, de Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is hiába kereste, de nem sikerült felvennie vele a kapcsolatot.

Kapcsolódó
Milák Kristóf még mindig megcsinálhatja, ám januárban eldől, el kell-e engedni az olimpiát
Elmagyarázzuk, miért nem lehetetlen, mi több, teljes mértékben megvalósítható, hogy egy klasszis úszó nyolc hónap kihagyás után is esélyesként utazzon az olimpiára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik