Sport

„Nem felsőbbrendű ellenfél, csak Magyarország ellen játszottunk” – története legjobb Eb-szereplését érheti el az osztrák kéziválogatott

Czeglédi Zsolt / MTI
Máthé Dominik időn túli szabaddobása már nem segített
Czeglédi Zsolt / MTI
Máthé Dominik időn túli szabaddobása már nem segített
Azok után, hogy a spanyolokkal és a horvátokkal is döntetlent játszott, a magyarok elleni 30-29-es győzelemmel bejelentkezett története legjobb Európa-bajnoki szereplésére az osztrák férfi kézilabda-válogatott.

A csapat korábban ötször jutott ki a kontinenstornára, háromszor élte túl a csoportkört, de mindössze kétszer került be a legjobb tíz közé: 2020-ban a nyolcadik, 2010-ben a 9. helyen végzett.

Jelenleg a középdöntős csoportja második helyén áll, és sorrendben Németország, Franciaország, valamint Izland ellen lép pályára. A magyarok elleni győzelem után azonban önbizalomban nincsen hiány.

Az első perctől kezdve azt éreztük, hogy nem egy felsőbbrendű ellenfél, hanem csak Magyarország ellen játszunk, és nyerni fogunk

nyilatkozta Constantin Möstl kapus, aki 11 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

„Hihetetlen, hogy nyertünk, nagyon boldog vagyok, gratulálok a fiúknak. Úgy éreztem, a második félidő több mint kétórás volt. Kontroll alatt tartottuk a játékot, Möstl kapus kiemelkedően védett. Minden gól, minden nyert labda fontos, mindenki ezért küzdött, ez hozta meg a sikert” – lelkendezett a győzelem után Ales Pajovic.

A szövetségi kapitány szerint ugyan aggasztotta, hogy Lukas Hutecek és Boris Zivkovic személyében két játékosa sem volt egészséges, de olyan lendületben van a csapat, hogy ezt is simán elbírta.

Magabiztosak vagyunk, kiválóan védekezünk, a második félidőben pedig sokat játszottunk hét a hat ellen, ami jól működött. A szív, a jellem és a rendszerünk tesz minket ilyen erőssé most. Kompaktak vagyunk, és akkor is megyünk előre, ha a dolgok nem mennek jól.

Most Németország vár ránk, fantasztikus lesz 20 ezer szurkoló előtt a teltházas Lanxess Arenában. Ellenfelünk nyomás alatt áll, elődöntőbe akar jutni, azaz nyernie kell ellenünk. Rajtunk azonban nem lesz teher, meglátjuk, mi lesz.”

A szegediek balszélsője, Sebastian Frimmel is álomvilágban érzi magát.

„Amit minden második nap megteszünk, az olyan, mint egy tündérmese. Gondoskodunk róla, hogy ezt továbbra is kitartson” – nyilatkozta.

A bregenzi beállós, Tobias Wagner kitűzte a következő célt is : „Szombaton valószínűleg az elődöntőért játszunk Németország ellen, akkor kiderül, hogy valóban topcsapat vagyunk-e.”

Kézilabda, Eb, az I-es középdöntő csoport állása

1. Franciaország 4 pont
2. Ausztria 3 pont
3. Magyarország 2 pont (62-55)
4. Németország 2 pont (56-57)
5. Horvátország 1 pont
6. Izland 0 pont

Kapcsolódó
Bánhidi Bence: Három-négy akciót elvettek tőlem a bírók
Nem értette a magyar válogatott beállója, miért azzal a taktikai elemmel akar egyenlíteni a csapat, amelyikkel végül nem sikerült betalálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik