Sport

Bánhidi Bence: Három-négy akciót elvettek tőlem a bírók

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP

A magyar kézilabda-válogatott 30-29-re kikapott az Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén.

A mérkőzést remekül kezdte a magyar csapat, négy góllal is vezetett az első félidő derekán, ám ezután hét a hat elleni támadásra váltott Ausztria, amely ellen látványosan szenvedett a válogatott. Félidőben 17-17 volt az állás és bár térfélcsere után ismét a mieink vezettek, egy kettős emberhátrányt követően már az osztrákoknál volt az előny, ami megágyazott egy feszült, sok hibát hozó hajrának. Ebből mi jöttünk ki rosszabbul.

Azt hittem, ez a mérkőzés meglehet, amikor a egy-két perccel a vége előtt vezettünk, de gyors gólokkal fordítottak az osztrákok. Ezzel a hét a hat elleni támadással teljesen kivették az ütemet a játékunkból, sajnos ennek meglett az eredménye és nem tudtuk átbillenteni magunk javára a mérkőzés kimenetelét

értékelt Bóka Bendegúz, hozzátéve, hogy nincs még veszve semmi az Eb-n.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad sokáig szomorkodni, már csak azért sem, mert még van esély a továbbjutásra. Ugyanakkor szóba hozta azt is, hogy a beállóink nem sok segítséget kaptak a bíróktól.

„Támadásban nem volt problémánk, mindig megtaláltuk a beállóinkat, aztán a játékvezetők úgy gondolták, hogy támadó fault volt, vagy nem volt szabálytalanság, büntető. Küzdöttünk végig, mi meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést mindenképp, rajtuk nem volt talán akkora nyomás.”

Ennél kritikusabb volt Bánhidi Bence, aki sokat vállalt a második félidőben, de több lövésénél is elmaradt a talán várható bírói sípszó. A magyar beálló ennek ellenére is dobott négy gólt, de a lefújás után nem tudta megállni, hogy szóvá tegye az esetet.

„Jól kezdtük a meccset, aztán elővették a hét-hatukat, amire készültünk, de nagyon jól, türelmesen játszották meg azokat a helyzeteket. A második félidőben nagyon kiélezett volt a mérkőzés, valamikor mi vezettünk, valamikor ők. A végén volt esélyünk, hogy nyerjünk, de játszottunk egy olyan taktikai elemet, amit nagyon nem tudtam értelmezni, miért ezt húztuk elő az utolsó percben, amikor gólt kéne lőnünk. Kihagytuk sajnos, de összességében át kell nézni ezt a meccset, hogy mik voltak azok a hibák, amiket elövettünk”

– mondta Bánhidi, majd a kapitány szavaira is reagált.

Volt három-négy akció, amit bírók elvettek tőlem, tiszta hetesek, tiszta gólok. Nem értettem ezeket a bírói döntéseket, de nem akarok ezzel foglalkozni. Chema is látta, mindenki látta, foglalkozunk a saját dolgainkkal.

A középdöntőben legközelebb szombaton 18 órától Horvátországgal játszik a válogatott, majd hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, szerdán pedig 18-tól az olimpiai bajnok Franciaországgal mérkőzik a csapat.

Kapcsolódó
Először kapott ki az Európa-bajnokságon a magyar válogatott
A hibátlanul megvívott csoportkört követően a középdöntőben vereséggel kezdett a csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik