Sport

Himnusz helyett zagyvasággal zavarták meg az izlandi kéziseket

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Az izlandiakat kicsit meglepte a mérkőzés előtti közjáték
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Az izlandiakat kicsit meglepte a mérkőzés előtti közjáték
A házigazda német válogatott 26-24-re legyőzte Izlandot a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A csütörtöki mérkőzést azonban egy közjáték zavarta meg, amely miatt az izlandiak várhatóan hivatalos tiltakozást nyújtanak be.

A kölni Lanxess Arénában súlyos hiba történt, amikor az izlandi himnuszt kellett volna játszani, egy teljesen más dal kezdődött el. A Handbolta.is azt írta, hogy azt sem lehetett felismerni, hogy egyáltalán izlandi dalról van szó, sokkal inkább olyan volt, mintha több mű hangzása összekeveredett volna.

A zűrzavart az izlandi szurkolók tapsvihara oldotta meg, majd végül sikerült megtalálniuk a szervezőknek a valódi himnuszt.

A Handbolta.is munkatársa úgy nyilatkozott, sok meccsen járt már világszerte, de soha nem volt tanúja annak, hogy rossz nemzeti himnuszt játszottak volna le, pláne nem, hogy ilyen zagyvaság szóljon a hangszórókból.

„Nem először történik valami furcsa a kézilabdában” – mondta Janus Smarason, a Magdeburg irányítója a dán Tv2-nek. A Nantes kapusa, Viktor Hallgrímsson annyit mondott, fogalma nincsen, mi szólt.

Az biztos, hogy nem az izlandi himnusz. Rohadt furcsa volt.

Az Izlandi Kézilabda Szövetség várhatóan hivatalos tiltakozást nyújt be az eset miatt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik