Sport

Rasszizmussal vádolják a francia kézisek a horvát szurkolókat

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nem mindenki volt elégedett a horvát szurkolókkal
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nem mindenki volt elégedett a horvát szurkolókkal
Nagy lépést tett a legjobb négy közé jutás felé az olimpiai címvédő Franciaország, miután 34-32-re legyőzte Horvátországot a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A győztes utólag nehéz körülményekre panaszkodott, a franciák azt állítják, hogy rasszista sértéseket szenvedtek el.

„Nagyszerű volt a hangulatunk, bár a szurkolók mondtak néhány nem túl kellemes dolgot. De a pályán válaszolni tudtunk” – idézte Nicolas Tournat-t a Le Parisien. A Kielce beállósa szerint a horvát drukkerek rasszista megjegyzésekkel bosszantották őket, amelyek miatt alaposan feldühödtek.

Ugyan a szövetségi kapitány Guillaume Gille ezt nem tudta pontosan megerősíteni, de azt elmondta, az ellenfél drukkerei sportszerűtlenül viselkedtek.

A rasszizmust nem tudom megerősíteni, nem értettem a nyelvüket. De közénk dobtak egy poharat, márpedig ilyen viselkedésnek nincs helye a mi sportágunkban. Ez túllép minden határon.

Ezt megerősítette a Veszprém légiósa, Nedim Remili is. „Az egyik horvát szurkoló megdobott minket egy pohárral. Nincs szükségünk ilyen emberekre, ki kell dobni őket.”

A horvát Jutarnji List azt írta „egy ponton kis híján verekedés tört ki a szurkolók között, amit az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni.”

A német Sport1 szerint a helyi szpíker figyelmeztette a drukkereket, hogy ne dobáljanak semmit a pályára, később azonban a biztonságiak két horvátot is kivezettek.

A franciák négy pontjukkal vezetik középdöntős csoportjukat, és bizakodva várhatják a következő három meccset Izland (szombat, 15.30), Ausztrián (január 22., 18.00) és Magyarország (január 24., 18.00) ellen.

Kézilabda, Eb, az I-es középdöntő csoport állása

1. Franciaország 4 pont
2. Ausztria 3 pont
3. Magyarország 2 pont (62-55)
4. Németország 2 pont (56-57)
5. Horvátország 1 pont
6. Izland 0 pont

Kapcsolódó
Himnusz helyett zagyvasággal zavarták meg az izlandi kéziseket
Rikán látni és hallani akkora bakit, mint amit a német szervezők elkövettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik