Sport

„Az Európa-bajnokság most kezdődik, most kell nagyon észnél lennünk”

Czeglédi Zsolt / MTI
Nem véletlenül volt óriási az öröm
Czeglédi Zsolt / MTI
Nem véletlenül volt óriási az öröm

A Montenegró és Szerbia ellen nehezen megnyert mérkőzések után Izland ellen szenzációsan kézilabdázott a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 33-25-ös győzelmével, hibátlan mérleggel jutott tovább az Európa-bajnoki középdöntőbe.

„Köszönjük az elképesztő hangulatot teremtő szurkolóknak a segítséget” – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt Ancsin Gábor. „Mindenki hozzátette a magáét, úgy küzdött, mintha ez lett volna az utolsó mérkőzés.

De az Európa-bajnokság csak most kezdődik, most kell nagyon észnél lennünk. Ezt a munkát vinnünk kell magunkkal. ha így küzdünk, elérhetjük a céljainkat.

A mérkőzés egyik meglepetés embere, az Eb-újonc Imre Bence nagyszerűen játszott.

„Ritkán nézem az ellenfél arcát meccs közben, de most erőlködés és tanácstalanság látszódott. Annyira jó volt látni. Az is nagyszerű volt, hogy a társaim élvezték a játékot, egyénileg és csapatként is nagyon jól kézilabdáztunk, Palasics jól védett, a védekezés működött.”

Szita Zoltán úgy fogalmazott, csak az utolsó támadásnál nyugodott meg.

„Annak örülök, hogy majdnem végig tudtunk dominálni. Az elején voltak gondjaink, de a második félidőben mindent megoldottunk.”

A mérkőzés legjobbjának választott kapus, Palasics Kristóf elárulta, belülről nem érezte annyira könnyűnek a mérkőzést.

Elképesztően játszottunk, hihetetlen energiák voltak a pályán. Extázis volt átélni, nem tudom, volt-e részem ilyen mérkőzésben, Abszolút a szívünk vitt előre, ehhez nehéz mást hozzátenni.

Hanusz Egon a meccset követően azt mondta, az megvan, hogy győzött a csapat, de részletekre nem nagyon emlékszik.

„Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk, főleg a védekezésbe tettünk hihetetlen melót. Elöl pedig Bánhidi kiállítása után is meg tudtunk újulni. Bízom benne, hogy ezt a stabilitást megtartjuk, mert az Eb-n csak így lehet jól teljesíteni.”

Kapcsolódó
„Így megverni Izlandot, nem semmi” – nagy a boldogság a férfi kéziválogatottnál
Chema Rodríguez kapitány szerint több mint száz százalékot teljesítettet játékosai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik