Sport

Sokk az Australian Open előtt: Rafael Nadal sérülés miatt visszalépett

Chris Hyde/Getty Images
Chris Hyde/Getty Images

Kihagyja az év első Grand Slam-tornáját Rafael Nadal. Mindezt a közösségi oldalain jelentette be a spanyol játékos.

A 22-szeres GS-győztes Nadal még pénteken, a Jordan Thompson ellen meccslabdákról elveszített, brisbane-i mérkőzésén sérült meg, azóta pedig kiderült, hogy mikroszakadás van a combján. Hasonló okból műtötték tavaly, de akkor a csípőjét. Ahogy Nadal írta, pozitívum, hogy nem a korábbi sérülése újult ki, azonban nem áll készen arra, hogy ötszettes meccseket játsszon, így visszalépett az Australian Opentól és hazautazik Spanyolországba további kezelésre.

Keményen dolgoztam az elmúlt évben, hogy visszatérjek, és ahogy mondtam, három hónapot adtam magamnak arra, hogy csúcsformába lendüljek. Bár szomorú, hogy nem játszhatok a fantasztikus melbourne-i közönség előtt, de nem olyan rossz a helyzet, pozitívan állunk a szezon elé. Nagyon szerettem volna Ausztráliában játszani, és megadatott a lehetőség pár mérkőzés erejéig, ami boldoggá tett

– írta Nadal, aki pályafutása során kétszer, 2009-ben és 2022-ben nyerte meg az Australian Opent.

A 37 éves klasszis meglepetésre már a második körben kiesett tavaly Melbourne-ben, de már akkor is hátráltatta csípősérülése, ami miatt sorra mondta le a tornákat, és csak idén, Brisbane-ben tért csak vissza a pályára. Mivel nem játszott, így 18 év után először kikerült a top10-ből a világranglistán.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik