Sport

Kiütötte ellenfelét az ETO, nagy verést kapott a DVSC a női kézi-BL-ben

Krizsán Csaba / MTI
Stine Bredal Oftedal három gólt szerzett
Krizsán Csaba / MTI
Stine Bredal Oftedal három gólt szerzett
Az elmúlt idényben bronzérmes Győri Audi ETO KC a papírformának megfelelően könnyedén, 39-20-ra nyert otthon az IK Sävehof ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában. A DVSC Schaeffler simán, 38-28-ra kikapott a Brest Bretagne vendégeként.

A mezőnyben egyedüliként hibátlan ETO és a pont nélkül utolsó svéd csapat csatája előzetesen sima hazai sikert ígért, és a papírforma ezúttal nem is borult fel. A hazaiak őrült lendülettel kezdtek, 3-0- után 9-2-re is vezettek, és a szünetig 65 (!) százalékos hatékonysággal védő Silje Solberg segítségével a szünetre tizenkettőre nőtt a különbség (19-7).

A fordulást követően gyors támadásokkal három találatot lefaragott hátrányából a Sävehof, a győri kapuba érkező Rinka Duijndam ekkortájt nem tudta hozni Solberg hatékonyságát, miképp a védelem sem az első félidei remek visszarendeződést. Ennek eredményeként nagyobb volt a rohanás és kevésbé szép a játék. A második félidő derekáig tartó periódus végén ismét nőni kezdett a győri előny, ezt a vendégek időkérése sem tudta megtörni, az 52. percre pedig valamennyi hazai mezőnyjátékos betalált (32-16). A hajrára csupán az volt a kérdés, lesz-e legalább húsz találat a különbség, ez végül megállt 19-nél (39-20).

Ami összejött a győrieknek, az nem sikerült a debrecenieknek: a magyar csapat sima, 38-28-as vereséget szenvedett a Brest Bretagne vendégeként. A franciák nagyon készültek a visszavágásra, hiszen október végén, Debrecenben hétgólos vereséget szenvedtek.

A Loki bátor játékkal kezdett, de 5-5 után ellépett a Brest és ugyan többször sikerült visszakapaszkodni egy találatra, a félidőben már 19-14-re vezettek a hazaiak. Szünet után a francia csapat sokkal jobban kézilabdázott, előbb négy perc alatt hétre növelte előnyét (22-15), majd egy 0-7-es periódussal már 11 gól volt a két csapat között (26-15).

A hitehagyottá váló vendégek nem tudtak számottevően zárkózni, így sima vereséget szenvedtek.

Kézilabda, női Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló

Győri Audi ETO KC – IK Sävehof (svéd) 39-20 (19-7)
Brest Bretagne (francia) – DVSC Schaeffler 38-28 (19-14)

Kapcsolódó
Az NB I-ben maradt a PLER-től távozó Európa-bajnok kézis
Christian Dissinger másfél évre Tatabányára igazolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik