Sport

A csodatini újabb világbajnokot verve jutott élete első vb-döntőjébe

Zac Goodwin/PA Images via Getty Images
Zac Goodwin/PA Images via Getty Images

Luke Littler elképesztő magabiztossággal verte Rob Crosst és 16 évesen élete első vb-döntőjére készülhet.

Nem kezdődött meglepetéssel az elődöntő, előbb Cross, majd Littler hozta azt a szettet, amelyet elkezdhetett, ám ezután a tinédzser brékkel nyitott, majd a saját kezdését hozva 3-1-re ellépett. Chris Dobey ellen bemutatott már egy szenzációs feltámadást a 2018-as vb-győztes, de hiába szépített nagy küzdelem árán, Littler ismét kétszettesre növelte az előnyt, majd a hetedik szettet is hozta, ráadásul sorra dobálta a magasabbnál magasabb kiszállókat.

A nyolcadik szettnek már úgy mentek neki a dartsosok, hogy 101 fölötti átlagot hoztak, de Cross vért izzadva sem tudta tartani a lépést ellenfelével. Littler az első adandó alkalommal zárta le az elődöntőt, ráadásul nyilat sem hibázott a sorsdöntő kiszállója során.

Raymond van Barneveld után újabb korábbi vb-győztest ejtett ki Luke Littler, valamint azt is eldöntötte győzelmével, hogy biztosan új világbajnoka lesz a sportágnak.

A csodagyerek ezzel élete első döntőjén vehet részt, de hogy Luke Humphries, vagy a szintén első fináléjába igyekvő Scott Williams lesz az ellenfele, azzal később frissítjük cikkünket.

Frissítünk!

A másik elődöntő még ennyire sem volt izgalmas, Luke Humphries 6-0-ra mosta le a színpadról Williamst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik