Sport

A 16 éves csodadartsos egy legendát is kiejtett a vébéről

Tom Dulat / Getty Images
Tom Dulat / Getty Images

Bejutott a legjobb nyolc közé Luke Littler a dartsvilágbajnokságon, miután 4-1-re legyőzte Raymond van Barneveldet. Az ellenfele a negyeddöntőben Brendan Dolan lesz majd.

Littler egészen ellenállhatatlanul játszott a 2007-es világbajnok ellen, az első két szettet magabiztosan nyerte, és ugyan a harmadik felvonás valamivel szorosabb volt, azt is behúzta. Levegőben lógott, hogy kisöpri a hollandot, de Van Barneveld megrázta magát és kihasználta, hogy Littler elrontott egy 128-as kiszállót – a holland mosolyogva sétált le a szünetre.

A folytatás aztán elég magas színvonalú volt, de Littler tempóját egyszerűen nem lehetett tartani, így végül összesítésben 4-1-re nyert. Érdekesség, de az angol dartsos 21 nappal azt követően született, hogy Raymond van Barneveld 2007-ben vb-t nyert.

Littler következő ellenfele, az északír Dolan nem akárkit, hanem a kétszeres vb-győztes Gary Andersont búcsúztatta egy rendkívül élvezetes mérkőzésen. Dolan már 2-0-ra vezetett összesítésben, innen fordított a skót, azonban a hatodik játszmában rögtön elveszítette a kezdését, ami után az északír lendületből döntő szettre mentett. Dolan aztán a döntő felvonást is behúzta, 4-3-mal lépett tovább.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik