Sport

Könnyeivel küzdött a dartsos, aki őrületes meccsen esett ki a világbajnokságról

Tom Dulat/Getty Images
Tom Dulat/Getty Images

Alighanem minden idők legizgalmasabb meccsei között tartják majd számon Luke Humphries és Joe Cullen negyeddöntős összecsapását a dartsvilágbajnokságról.

A dartsosoknak négy szettet kellett nyerni a továbbjutáshoz, az elején pedig úgy nézett ki, hogy Cullen közel kerül ehhez, mert hihetetlen pontossággal büntette meg Humphries hibáit. A 2-0-s szettelőny azonban nem bizonyult elegendőnek a lezáráshoz, pedig Cullen a dupla tizes kiszállójára többször is dobhatott a harmadik játszmában, végül mégis Humphries söpört be egymás után két szettet. Kezdődhetett minden előről 2-2-től.

Egy idegőrlő szett után végül az első leget kezdő Cullen szerzett újra vezetést, amire viszont Humpries egy 3-0-s söpréssel válaszolt, vagyis 3-3 szettet nyerteek a felek, így a hetedik szett döntött a továbbjutásról. A szabályok értelmében ezt kétleges különbséggel kellett volna nyerni, de Cullen hiába lépett el 2-0-ra, két meccsnyíllal sem élt, sőt végül egy eszelős zárással, tizedik próbálkozásra bedobta a kiszállóját, így eljutottak a felek a döntetlenes meccsek tűréshatáráig, 5-5-ig.

Utolsó szett, 5-5 nyert leg után már csak egy módszer maradt a döntésre: hirtelen halál. Egy leg, aki azt megnyeri, mindent visz.

Az 5-5-re egyenlítő Cullen kezdett, sikeresen le is vitte magát 121-re, de rögtön az első nyila az egyes szektorba csúszott. Nem maradt esélye javítani. Humphries ugyanis eközben 100-ra lement, tripla és dupla 20 után pedig hidegvérrel hajította a dupla 10-esbe a dartsot, ezzel lezárva ezt a fantasztikus meccset.

Cullen a könnyeivel küzdve sétált le a színpadról, a győztes pedig vad ünneplés helyett akkorát fújtatott, amiből a világon mindent meg lehetett érteni. A legjobb nyolc között Humpriesre a szintén angol Dave Chisnall vár majd, vele se lesz könnyű dolga.

Kapcsolódó
A 16 éves csodadartsos egy legendát is kiejtett a vébéről
Kiesett a nyolcaddöntőben a kétszeres világbajnok Gary Anderson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik