Sport

„Majd őt is tönkreteszitek?” – feldúltan vette védelmébe a 16 éves dartsost a kétszeres világbajnok

Zac Goodwin/PA Images via Getty Images
Zac Goodwin/PA Images via Getty Images

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a meglepő eredmények mellett Luke Littlerről szól eddig a dartsvilágbajnokság. A 16 éves játékos már három játékost is eltakarított az útjából és nyolcaddöntőbe jutott, ahol Raymond van Barnevelddel játszik majd.

Óriási a felhajtás Littler körül, aki egy kellemetlen ügybe is keveredett: a győzelmek után elfogyasztott kebabbal, valamint a The Sun egyik példányával a kezében fotózták, amiért utólag bocsánatot kért.

A The Sun 1989-ben alaptalanul illette súlyos vádakkal a liverpooli fociszurkolókat 1989-ben, amikor a Hillsborough Stadionban rendezett Liverpool-Nottingham Forest FA Kupa-döntő előtt és alatt összesen 97 drukker vesztette életét a tömegjelenetek során. Littler pedig Warringtonban született, ami Liverpool mellett található, emiatt találták meg többen a közösségi oldalakon.

A fiatal darstsos azzal védekezett, hogy szokatlan még számára az ilyen jellegű médiafelhajtás. És erre utalt a kétszeres világbajnok Gary Anderson is, aki védelmébe vette a fiatal játékost. A skót azt mondta, itt lenne az ideje, ha végre hagynák csak dartsozni Littlert, mert az elmúlt években már több tehetséges játékos felbukkant már, de ez a felhajtás a többségüket tönkre tette.

Nagyszerű tornája van, de mi lesz, ha épp nem megy neki? Akkor majd őt is tönkreteszitek, mi?

– mondta Anderson, aki Josh Rockot hozta fel példaként, akinek a pályafutását a média kiemelt figyelme szerinte két-három évre visszavetette.

Kapcsolódó
Kell ennél nagyobb szenzáció? Nullázták, kiesett a címvédő a dartsvébéről
A legutóbb döntős Michael van Gerwen közben könnyen jutott be a nyolc közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik