Sport

Vízilabda: gólszegény meccsen kikaptunk a spanyoloktól

waterpolo.hu
waterpolo.hu

A női vízilabda-válogatott 7-5-re kikapott az Európa-bajnoki címvédő spanyol együttes vendégeként a csütörtökön játszott barcelonai felkészülési mérkőzésen. A hazai szövetség weboldalának beszámolója szerint a Mihók Attila és Cseh Sándor által irányított magyarok a találkozó nagyobb részében jól védekeztek, három negyedben csak két gólt kaptak, viszont a másodikban a világbajnoki ezüstérmes rivális pontosabb volt a kapu előtt, és öt lőtt góllal megalapozta a győzelmét.

A magyar női együttesnek ez volt az utolsó hivatalos felkészülési mérkőzése a január 5-én, Eindhovenben kezdődő Eb előtt, amelyen az A csoportban a világbajnoki címvédő és házigazda hollandok mellett a horvátok és a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes görögök lesznek majd az ellenfelei.

Azt hiszem, az a normális, ha a négy negyedet együtt nézzük, és nem azt mondjuk magunknak, hogy három negyedben kaptunk összesen két gólt, és csak a másodikban ötöt. Miközben arra lehet és kell építeni, hogy a második félidőt lehoztuk egyetlen ötméteresből kapott góllal, az megengedhetetlen, hogy egy negyed alatt lőjön öt gólt az ellenfél.

Hét kapott góllal bármikor kiegyeznénk egy spanyol szintű csapat ellen, az öt lőtt góllal azonban semmiképpen, egyetlen csapat ellen sem, ezen a téren még sokat kell dolgoznunk. Az emberelőnyöket nem tudtuk úgy kihasználni, ahogy szerettük volna, elsősorban emiatt nem sikerült szorosabbá tenni a mérkőzést, azaz kikényszeríteni egy igazán éles végjátékot” – foglalta össze a meccset Mihók Attila szövetségi kapitány.

Vízilabda, női felkészülési mérkőzés:

Spanyolország-Magyarország 7-5 (1-2, 5-1, 0-1, 1-1)

a magyar gólszerzők: Leimeter 2, Gurisatti, Keszthelyi-Nagy, Parkes 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik