Sport

Golovin: Volt egy szakasz, amikor megvoltak a helyzetek, utána szépen lassan elfogytunk

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Golovin Vlagyimir szerint a második félidő elején a magyar válogatott megadta a lehetőséget a svéd csapatnak, hogy elkezdje élvezni a játékot, ez vezetett a 26-22-es vereséghez a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, amellyel már biztosan nem juthat a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet a nemzeti csapat.

Volt egy szakasz a második félidőben, amikor megvoltak a helyzetek, de nem sikerült befejezni és gólra váltani, utána szépen lassan elfogytunk. Megadtuk a lehetőséget a svéd válogatottnak, hogy elkezdje élvezni a játékot, utána már minden sikerült nekik, nekünk még ott is kimaradtak a helyzetek

– fejtette ki a szövetségi kapitány az MTI kérdésére. Hozzáfűzte: ekkor már a védekezés sem volt olyan jó, mint az első félidőben. Nem úgy zárták a területeket, nem tolódtak a labda felé, noha tudták, hogy az egy az egy elleni szituációkat a rivális meg fogja oldani, és ezzel szereztek előnyt.

„Nekünk semmi nem volt könnyű, nem is lesz, nehéz mérkőzést várunk a horvátok ellen, eddig is tudtuk, hogy az lesz, most erre a mérkőzésre kell koncentrálni” – tekintett előre Golovin Vlagyimir a középdöntő hétfői zárónapjára, amikor a csapat 18 órától lép pályára. Győzelme esetén megszerzi a csoport harmadik pozícióját, amely a többi hatos eredményeitől függően akár a vb 9. helyét is jelentheti. Mivel a franciák, a norvégok és a dánok már ott vannak a legjobb nyolc között, ezért ez a pozíció olimpiai selejtezős helyet ér.

Hála Istennek, kisebb zúzódással megúsztam

– erősítette meg a vegyes zónában az immár mankó nélkül sétáló Szemerey Zsófia, hogy nem lett sem szalag-, sem porcsérülése Szenegál ellen.

„Kíváncsiak leszünk, vasárnap egy-két feladatot megnézünk, hogy mennyire tudom majd használni, illetve azt, hogy a következő napokban milyen gyógytornát kell végeznem” – tette hozzá.

„Úgy akartunk kijönni a második félidőre, hogy továbbra is domináljuk a játékot az egész mérkőzésen úgy, ahogy az elsőben tettük.

Talán túl friss volt bennünk a Montenegró elleni második félidő kezdete

– utalt az öt gólt szerző Albek Anna a csoportkör záró meccsére, amikor 13 perces gólcsend alatt fordított a balkáni rivális. Albek meglátása szerint a szünet után kihagyott két ziccer vezetett ahhoz, hogy megakadjon a gépezet támadásban, ugyanakkor végig nagyon jól küzdöttek. Rámutatott: a Montenegró elleni vereség után gyorsan felálltak, most is ezt kell tenniük.

„Most lehet még kicsit szomorkodni, de vasárnap reggeltől teljesen a horvát meccsre koncentrálni és kihozni a legjobbat belőle. Tudjuk, hogy az olimpiai kvótaszerzés esélye még nem úszott el, ha a kilencedik helyet behúzzuk, akkor még ott lehetünk a kvalifikációs tornán. Mindenkinek ez lebeg a szeme előtt, hogy a legtöbbet kihozzuk az egészből” – tekintett előre.

„Agresszív, erős védekezésük van, hasonló, mint a montenegrói. Ha koncentráltan megyünk ki a pályára és úgy játszunk, mint a svédek ellen, magabiztosan tudunk nyerni” – vélekedett Albek.

Az első félidőben remekül védő csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka szerint megismételték a Montenegró elleni meccset.

A helyzeteink ugyanúgy megvoltak, a védekezésünk is összeesett, én sem tudtam a második félidőben olyan teljesítményt nyújtani, mint az elsőben, a második félidőben nem tudtuk azt hozni, amt kellett

Hozzáfűzte: adott még egy lehetőség a vb-n. „Hétfőn nyerni kell és ha ott az esély, a lehető legtöbb gólt közé tenni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik