Sport

A kapitány elmondta, a vébén már aligha számíthat a kéziválogatott sérült kapusára

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Nem súlyos a sérülése Szemerey Zsófiának, a magyar válogatott kapusának, ám várhatóan már nem léphet pályára a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

A Mosonmagyaróvár 29 éves hálóőre csütörtökön a középdöntő első fordulójában alig fél perce volt a pályán, amikor egy szenegáli játékos nekiesett és elsodorta a lábát. Szemereyt le kellett segíteni a pályáról, a csarnokot bekötött jobb térddel, mankóval bicegve hagyta el, és azzal érkezett a pénteki ebédhez is a csapat szállodájában. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta:

a csütörtöki MRI-vizsgálatok alapján a helyi orvosok szerint nincs sem szalag-, sem porcsérülése, a felvételeket magyar orvosokkal is megnézetik majd, hogy minél biztosabb legyen a diagnózis.

„Reálisan nézve a világbajnokságon már nem lesz bevethető, az orvosi stábtól folyamatosan kapja a kezeléseket, mindent megtesznek a mielőbbi felépüléséért, ám egy térdsérülésnél, még ha csak zúzódás is, ez eltart egy ideig” – fogalmazott.

A 35 fős bő keretből a kapusok közül a vb előtt Szikora Melinda ugyancsak térdsérüléssel dőlt ki, míg Janurik Kinga térdműtéte után nem épült fel a vb-rajtra. Szemerey sérülésével a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka mellett a 21 éves Bukovszky Anna maradt bevethető hálóőr a 18-as keretben.

Szűk a mozgástér, nem tervezünk semmilyen cserét, Blanka és Anna majd megoldják

– szögezte le a kapitány.

A montenegróiak Horvátország ellen csütörtökön megsérült kapusa, Marta Batinovic nem volt ilyen szerencsés, mivel elülső keresztszalagja elszakadt, hosszú kihagyás vár rá – a válogatott közösségi oldalának beszámolója szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik