Sport

Tisztult a kép, a horvátok legyőzése olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak

Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP
Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP

Csoportmásodikként a cseh válogatott jutott tovább Frederikshavnből a legjobb nyolc közé a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, miután vasárnap a középdöntő utolsó fordulójában a hollandok 29-21-re nyertek a spanyolok ellen.

A csehek, a brazilok és a spanyolok azonos pontszámmal zártak, így minitabella határozott a második hely sorsáról. Az egymás elleni eredmények miatt a csehek végeztek a legjobb gólkülönbséggel. Magyar szempontból fontos, hogy a hatos harmadik pozícióját a Pánamerikai Játékok győzteseként már ötkarikás kvótával rendelkező brazilok szerezték meg, így amennyiben a dél-amerikai együttes kilencedikként zár, úgy a vb tizedik helyezettje is érdekelt lesz az olimpiai selejtezőtornák valamelyikén.

A mieink számára eléggé leegyszerűsödött a helyzet, ugyanis az utolsó, horvátok elleni középdöntős meccs megnyerésével juthat a magyar válogatott az olimpiai selejtezőtornára.

Eredmények – női kézilabda vb, középdöntő, 3. forduló

II. csoport (Trondheim):
Szlovénia-Ausztria 32-27 (19-14)
Angola-Koreai Köztársaság 33-31 (20-15)

később:
Franciaország-Norvégia 20.30

IV. csoport (Frederikshavn):
Hollandia-Spanyolország 29-21 (13-9)
Brazília-Csehország 30-27 (16-17)
Argentína-Ukrajna 25-20 (13-11)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 10 pont, 2. Csehország 6, 3. Brazília 6, 4. Spanyolország 6, 5. Argentína 2, 6. Ukrajna 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik