Sport

Szenzáció a kézi-vb-n: szabálytalan volt a győztes gól?

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP

A japán női kézilabda-válogatott az idei világbajnokság egyik legmeglepőbb eredményét szállította azzal, hogy legyőzte a társrendező Dániát a középdöntőben. A dánok 18 másodperccel a vége előtt ugyan kiegyenlítettek, de

egy kínai figura végén Macumoto Hikaru beállította a 27-26-os végeredmény, Japán története legnagyobb sikerét aratta a vébéken.

Dán oldalról nagy a csalódottság, és ugyan elismerik a rivális sikerét, abban mindenki egyetért, érvényteleníteni kellett volna a győztes találatot. Macumoto ugyanis leérkezett a hatoson belülre, és talpról dobott a kapuba, Rasmus Boysen szerint egyértelműen szabálytalan volt a gól.

A játékvezetőknek közbe kellett volna lépniük. Sajnos a mai kézilabdában trend, hogy nem büntetik azt, ha a lövő játékos előnyt szerez azzal, hogy még a dobás előtt földre ér a lába

– mondta a dán TV2-nek Boysen, aki ettől függetlenül kiemelte, hogy a japánok remek meccset játszottak.

Japán ezen a vébén egyébként már többször közel járt a jó eredményhez, Németországtól csak egy, Lengyelországtól pedig két góllal kapott ki a csoportkörben (Iránt nagyon simán verte), míg a középdöntőben rögtön sikerült bravúrt szállítania. Legközelebb Romániával, majd Szerbiával találkozik a csapat, amelynek eddigi legjobb eredménye egy hetedik hely a vébéről, de még 1965-ből. Japán 1971 óta nem végzett a tizedik helynél előrébb.

Kapcsolódó
Bíró Blanka: Kellett ez a mérkőzés, hogy visszajöjjünk az életbe
A női kézisek tudják, nincs több hibalehetőség a vébén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik