Sport

Bíró Blanka: Kellett ez a mérkőzés, hogy visszajöjjünk az életbe

Adam IHSE / TT News Agency / AFP
Böde-Bíró Blanka jól védett
Adam IHSE / TT News Agency / AFP
Böde-Bíró Blanka jól védett
A csapatkapitány Böde-Bíró Blanka szerint az első húsz perc feszes védekezése kellett ahhoz, hogy a magyar női kézilabda-válogatott komoly előnyre tegyen szert Szenegállal szemben, és végül simán nyerjen a világbajnoki középdöntő első fordulójában. Győri-Lukács Viktória szerint nem akarnak többet hibázni.

„Kellett ez a mérkőzés ahhoz, hogy visszajöjjünk az életbe” – mondta az MTI-nek a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka, aki kiemelte az első húsz perc rettentő feszes védekezését. Ebben a periódusban mindössze kétszer volt eredményes Szenegál, és alig volt kaput eltaláló lövése.

Saját első félidei teljesítményével nem volt elégedett, legfontosabbnak a magabiztos győzelmet nevezte.

Szemerey sérülése kapcsán azt mondta: a kapusok a kereten belül egy kisebb csapatot alkotnak, és tudja, hogy poszttársa mennyit dolgozott azért, hogy itt lehessen.

Szörnyű ez a sérülés, rossz is róla beszélni. Persze nagyon bizakodó az ember, most van vizsgálatokon, bízunk a legjobbakban.

Kuczora Csenge kiemelte: túl tudtak lendülni a Montenegró ellen elvesztett találkozón, átbeszélték az akkori tapasztalatokat, ez volt a siker kulcsa.

„Mindenképp jól jött ez a mérkőzés, egészséges önbizalmat kapunk tőle, így tudunk beleállni a következő kettőbe, amelyeken szintén az a célunk, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról. A meccs elejéből kell kiindulnunk a továbbiakban, mert ott nagyon jól védekeztünk” – fogalmazott.

Az öt gólt szerző Győri-Lukács Viktória örült, hogy fel tudtak állni és a montenegrói fájdalmakat maguk mögött tudták hagyni.

„A másnapi edzésen már látszott a csapaton, hogy újult erővel itt vagyunk, és nem akarunk többet hibázni. Ez ma sikerült, ez egy nagyon jó pont nekünk” – fejtette ki. Örömét fejezte ki, hogy sok passzt kapott, néhány szituációban meglátása szerint túlgondolta a helyzeteket, azonban örül, hogy bíznak benne a társai és a hiba után ugyanúgy jöttek a labdák.

A folytatás kapcsán hangsúlyozta: tudják, hogy nincs több hibalehetőségük.

„Nem is akarunk többet hibázni, mindent ki fogunk vinni a pályára. A védekezésünk egész jól összeállt, ha ezt tudjuk a svédek elleni mérkőzésen is tartani, akkor lehet esélyünk” – tekintett előre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik