Sport

„Néha még a kameruni kézisek sem tudták, hogy mit szeretnének”

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Kamerun 39-20-as szombati legyőzésekor az volt a magyar női kézilabda-válogatott célja, hogy ott folytassa, ahol Paraguay ellen abbahagyta az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Mint mondta, inkább mindenki labdával kezdeményezett, ami nyitott védekezés ellen nem működik, emiatt volt sok labdaeladás. Az MTI kérdésére, hogy okozhatta-e izgulás a félidők elején tapasztalt pontatlan perceket, azt felelte: nagyon figyelnek rá, de lehet, hogy közrejátszott.

Dadogós volt akkor a játék, sok volt a pontatlanság, gyorsabban futottunk, mint a labda ment, ennek is köszönhető.

Rámutatott, hogy a Montenegró elleni rangadó előtt még egy napjuk van a felkészülésre. A kulcsmérkőzés előtt fontos, hogy szét tudták osztani a játékidőket, már mindenki tapasztalta a vb légkörét. Klujber Katrin játékideje volt több az ideálisnál, rá a balkániak ellen is nagymértékben lesz szükség, ezért kapott az első félidőben 17, a másodikban 15 percet, ami jót tett az erőállapotának.

A születésnapján négyszer eredményes Albek Annát a találkozó után énekkel köszöntötték a szurkolók.

„Hidegrázós, nagyon jó érzés a nemzeti csapatban ünnepelni a születésnapomat. Kiskorom óta ez volt az álmom, hogy majd pályán lehessek ekkor, hiszen a világversenyek mindig ekkor vannak, mindig úgy tekintettem a tévén keresztül ezekre a meccsekre, mint külön születésnapi ajándékokra. Nagyon jó érzés volt a pályán lenni” – fejtette ki.

Hozzátette, nem volt elégedett a teljesítményével, mivel nem használta ki valamennyi lehetőségét. Előretekintve kiemelte, mindenki nagyon motivált az együttesből, mivel tudják, mennyi múlik rajta, komolyan veszik a feladatot és meg szeretnék ragadni a lehetőséget.

Az eredeti posztját tekintve beálló Füzi-Tóvizi Petra rövid időre kényszerből a szélen játszott. Mint elismerte, van még mit fejlődnie ezen a területen. A kameruniakat kiszámíthatatlan stílusúaknak nevezte.

„Ez volt benne a nehéz, szerintem néha még ők sem tudták, hogy mit szeretnének. A montenegróiak teljesen más stílusban játszanak, az kicsit közelebb áll hozzánk, mint ez” – vélekedett.

A középdöntőbe legalább két pontot már visz a nemzeti csapat, amely hétfőn 20.30-tól a csoportkör rangadóján a szintén két sikerrel kezdő Montenegróval találkozik.

Kézilabda, női vb, B csoport, 2. forduló

Magyarország – Kamerun 39-20 (18-8)
Montenegró – Paraguay 41-26 (17-15)

 

Az állás:
1. (és továbbjutott) Magyarország 4 pont (74-32)
2. (és továbbjutott) Montenegró 4 (66-37)
3. Kamerun 0 (31-64)
4. Paraguay 0 (38-76)

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik