Sport

A világ egyik legjobb kézise koronázhatta volna meg csapata feltámadását, ám a kaput sem találta el hetesből

FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Hatgólos hátrányból kezdte az utolsó tíz percet a dán Aalborg csapata a német Kiel elleni BL-meccsen, ám hatalmas hajrával nagyon közel került a győzelemhez.

Az Aalborg öt-egyes védekezésre váltott, és ez bevált, a kapuban Niklas Landin elkapta a fonalat, támadásban pedig Lukas Nilsson vette a hátára a csapatot, aki háromszor is eredményes volt rövid időn belül.

Kevesebb mint három perc volt hátra, amikor Simon Held révén egyenlített az Aalborg, ám 27-27-ről már nem tudott egyik csapat sem elmozdulni. Pedig mindkét csapat kapott egy-egy hétméterest, ám mindkettő kimaradt.

Az Aalborg 37 másodperccel a vége előtt jutott óriási lehetőséghez, hogy megkoronázza a nagy feltámadását, ám a világ legjobbjának háromszor is megválasztott, olimpiai, Európa- és háromszoros világbajnok Mikkel Hansen fölé dobta a hetest.

A döntetlent azt jelenti, hogy a Kiel 11 pontjával az első helyen áll az A csoportban, a 10 pontos Aalborg a második, az északmacedón Pelisztert nyolc másodperccel a vége előtt esett góllal legyőző Szeged 9 ponttal az ötödik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik