Sport

„Az érvényes szabályok szerint jártunk el, másokkal ellentétben ebben hiszünk”

Válaszolt az SC Csíkszereda, miután a Magyar Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a csapat ellen.

A hokiklub hivatalos személynek – nem vezetőedzőnek – jelölte a Gyergyó HK elleni bajnokira azt a Kevin Constantine-t, akinek a fegyelmi bizottság a tengerentúlon összeszedett eltiltása miatt nem engedélyezte szereplését a magyar versenyrendszerben. Constantine a nyáron váratlanul a magyar válogatottat és klubcsapatát, a Fehérvárt is elhagyta, hogy hazájában vállaljon munkát, de október elején határozatlan időre eltiltották.

Mivel ez szabálytalanságnak minősül, a fegyelmi bizottság vizsgálatot indított a csíkszeredai klub ellen, amely kedden hivatalos közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben kifejtette, nincs tudomása semmilyen hivatalos Constantine-ügyről, csak a vizsgálatról.

„A Csíkszeredai Sportklub eddig is, ezután is az érvényes szabályok szerint járt és jár el, jogkövető magatartást tanusított és tanusít még akkor is, ha a szabályokat menet közben megváltoztatják. Másokkal ellentétben ebben hiszünk, mindig így jártunk és járunk el.

Tudjuk, hogy ennek köszönhető kiemelkedő eredményességünk, és az is, hogy a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb sportegyesülete vagyunk. Megszoktuk a nyomást, volt benne részünk bőven az elmúlt száz évben, székelyek vagyunk, nem mimózák

– írta az SC Csíkszereda.

A közlemény szerint puszta véleménykülönbségről van szó, amit majd az illetékes testület elbírál. Zárásképp megjegyezte az egyesület, hogy a bizonyítékok bemutatása után kedvező döntésben bízik.

Kapcsolódó
Botrány a magyar bázisú ligában, vizsgálódik a fegyelmi bizottság
A korábbi szövetségi kapitány a tiltás ellenére is a kispadoknál volt Csíkszeredában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik