Sport

Botrány a magyar bázisú ligában, vizsgálódik a fegyelmi bizottság

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A címvédő Gyergyó HK 6-3-ra kikapott az SC Csíkszereda otthonában a jégkorong Erste Liga vasárnapi székely rangadóján. Még két perc sem telt el, amikor már 2-0-ra vezettek a vendégek, és már három gól is volt a különbség, ám a Szereda nem tört meg, fordítani tudott, majd ugyan a harmadik harmadban több lehetősége is volt a címvédőnek, egy üres kapus góllal lezárta a meccset a hazai csapat.

Az MTI tudósítása szerint a Csíkszereda hivatalos személynek – nem vezetőedzőnek – jelölte a mérkőzésre Kevin Constantine-t,

a korábbi magyar szövetségi kapitányt, akinek a fegyelmi bizottság a tengerentúlon összeszedett eltiltása miatt nem engedélyezte szereplését a magyar versenyrendszerben. Az amerikai szakember a padon magyarázott a játékosoknak. Az MTI a magyar szövetségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy a Sportklub mostani lépését a fegyelmi bizottság kivizsgálja.

Constantine a nyáron váratlanul a magyar válogatottat és klubcsapatát, a Fehérvárt is elhagyta, hogy hazájában vállaljon munkát, de október elején határozatlan időre eltiltották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik