Sport

Kézilabda BL: őrült hajrával fordított az ETO, otthon kapott nagy verést a DVSC

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
Sokáig úgy tűnt, nem sikerül kikecmeregnie az FTC elleni vereség okozta gödörből a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának, azonban hiába vezetett a második félidőben öt góllal a német Bietigheim, a magyar csapat félelmetes hajrával fordított és nyert a Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában. A Debrecennek ugyanez nem jött össze hazai pályán.

A hétközi ferencvárosi bajnoki rangadón meglepően sima vereséget szenvedő Győr azzal a céllal lépett pályára a számára az őszi idényt lezáró, Bietigheim elleni találkozón, hogy megőrizze hibátlan mérlegét, amellyel egyedüli együttesként büszkélkedhetett a BL-ben. Egy hete Németországban simán, 34-26-ra győzött az ETO, most azonban érződött az a visszafogottság, amely a Ferencváros elleni találkozó egészét jellemezte.

A 22. percben már öt góllal, 15-10-re vezettek a vendégek, és csak azért ennyivel, mert a hazaiak holland kapusa, Rinka Duijndam 50 százalék körül teljesített.

A szünetben még néggyel, 17-13-ra vezettek a németek, de még 40 perc után is öt gól volt a különbség (17-22), írta tudósításában az MTI.

Innen sikerült ötven másodperc alatt kéttalálatnyira zárkóznia a Győrnek (20-22). Ez nagy lökést adott a házigazdának, amely védekezésben tüzesebbé vált, miközben a fáradni látszó Bietigheim a korábbiaknál többet hibázott.

Tíz perccel a vége előtt egyenlített az ETO (26-26). A záró öt percen belül hetest rontott a német csapat, a Győr pedig az 57. percben – a mérkőzésen először – vezetést szerzett (29-28), innen pedig már nem engedte ki kezéből a nehezen kiszenvedett 31-29-es sikert.

A mezőny legeredményesebbjeként Bruna Almeida de Paula nyolcszor volt eredményes, Győri-Lukács Viktória hat, Estelle Nze Minko öt góllal, Duijndam 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Kézilabda, nők, Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló

Győri Audi ETO KC – SG BBM Bietigheim (német) 31-29 (13-17)

Sima Loki-zakó

A DVSC Schaeffler szurkolói joggal várták a jó eredményt a CSM Bucuresti ellen, a felek ugyanis egy hete 29-29-es döntetlent játszottak Romániában. A vendégek ráadásul tartalékosan érkeztek, kulcsemberek hiányoztak, köztük Cristina Neagu.

Ennek ellenére elrontott ziccerekkel és kimaradt büntetőkkel kezdett a Debrecen, amely tíz és fél percig (!) nem tudott betalálni, a rendre lefelé tartó lövéseket sorra hárította a vendégek hálóőre, Evelina Eriksson, elbizonytalanítva a DVSC játékosait.

0-4 után Szilágyi Zoltán időt kért, de a CSM tartotta négy-ötgólos előnyét, Eriksson 52 százalékos hatékonysággal védett, így a félidei 9-15-ös eredmény nem volt meglepő.

A második játékrészt lendületesen kezdte a Debrecen, 16-18-ig vissza is kapaszkodott, ám ennél közelebb nem sikerült jönnie. Ahogy nőtt a románok előnyt, úgy bizonytalanodott el a Loki, végül sima, 30-23-as vereséget szenvedett.

A mezőny legeredményesebbje a bukaresti Angela Stoica lett nyolc góllal, Emilie Hegh Arntzen hétszer volt eredményes, míg debreceni részről Planéta Szimonetta hatszor talált be.

Kézilabda, nők, Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló

DVSC Schaeffler – CSM Bucuresti (román) 23-30 (9-15)

Kapcsolódó
„Nem adom fel az álmaim, de már nem hiszem, hogy kapitány leszek” – mondja a saját magát is meglepő kézicsapat edzője
Kilenc forduló alatt mindössze egy pontot szerzett a PLER, de nem adja fel az álmait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik