Sport

Brutális bunyó után kéztöréssel ért véget a női kéziderbi

Példátlan eset rázta meg a szerb kézilabdát: egy hete a Superliga B-ben a ZRK Radnicki és az ORK női mérkőzésén súlyos tömegverekedés tört ki Belgrádban.

A szégyenletes jelenetek a 42. percben fajultak el, amikor a Milica Momcilovic (ORK) és Teodora Mandic (Radnicki) között dulakodás tört ki, amely pillanatok alatt puskaporos hordóvá változott.

Mindenki ütött mindenkit, a játékvezetők képtelenek voltak rendet tenni, hiszen a bunyóba a cserejátékosok, majd az edzők, sőt a szurkolók is beszálltak. Miután lecsillapodtak az indulatok, a játékvezető négy kék és egy piros lapot osztott ki.

A mérkőzés folytatódott, de a feszültség nem csökkent. Olyannyira, hogy a 60. percben még egy súlyos sérülés is történt, Nina Vukosavljevic olyan durván ütötte meg Mia Nedeljkovicot, hogy elesve a kezét törte.

A szerb szövetség fegyelmi bizottsága pénzbüntetést szabott ki a két klubra, az ORK Beográdot 70 ezer (230 ezer forint), a Radnickit – a szervezési hiányosságok miatt is – 195 ezer dinárra (630 ezer forint) büntette.

Emellett Teodora Mandicot, Aleksandra Vasicot (mindkettő Radnički), Milica Momcilovicot, illetve Anja Repanovicot (mindkettő ORK) harminc napra eltiltották.

Kapcsolódó
Ittasan fojtogatta feleségét, az egykori kézis aranygeneráció tagját
A horvát rendőrség vádat emelt egy egykori futballista, jelenlegi edző ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik