Sport

Ittasan fojtogatta feleségét, az egykori kézis aranygeneráció tagját

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A horvát sajtó információja szerint a kaproncai rendőrség vádat emelt a Slaven Belupo labdarúgócsapatának egykori játékosa, egy jelenlegi edző ellen, miután a nyáron a családi házban sértegette, majd fojtogatta feleségét, a Podravka egykori kézilabdázóját, aki tagja volt a 90-es évek aranygenerációjának.

„A vádlott a családban erőszakosan viselkedett feleségével szemben, 1,74 ezrelékes alkoholos befolyásoltság alatt, reggel 7 órától folyamatosan követte a ház körül, és «te, szemét, disznó szuka» szavakkal sértegette. 17 óra 45 perc körül a családi ház vécéjében fizikailag is megtámadta, fojtogatta” – áll a rendőrség vádiratában.

A hatóságok szerint bizonyítékok is a rendelkezésükre állnak, amelyek alátámasztják ezt a gyanút, ezért a szabálysértési eljárás lefolytatása mellett lakhelyelhagyási tilalom elrendelését és távolságtartási végzést kérnek ellen.

Az egykori futballistát az eset során letartóztatták, egy napig őrizetbe vették és csak másnap reggel, kijózanodva engedte ki. Akkor lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, de csupán nyolc napra.

A 26-szoros bajnok és 25-szörös Horvát Kupa-győztes Podravka kézicsapat nemzetközi szinten az 1990-es években érte el a legnagyobb sikereit: 1996-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját, 1995-ben döntős, 1998-ban elődöntős volt.

A Glas Podravine azt írta, az áldozat védelme érdekében a személyazonosságát nem fedik fel, de ha az 1990-es évek aranygenerációjához tartozott, akkor lehet szűkíteni a kört.

A Podravka keretei

1994-95: Indira Botica, Viktorija Garnusova, Bozica Greguric, Samira Hasagic, Kristina Horvatic, Dijana Ivandija, Ljerka Krajnovic, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlacic, Snjezana Petika, Zeljana Stevic, Simona Sturm, Mariana Tirca, Valentina Zubko.

 

1995-96: Valentina Cozma, Bozica Greguric, Samira Hasagic, Andreja Hrg, Dijana Ivandija, Kristina Jambrovic, Tatjana Jukic, Ljerka Krajnovic, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlacic, Snjezana Petika, Zeljana Stevic, Mariana Tirca.

 

1997-98: Matea Brezic, Valentina Cozma, Farkas Ágnes, Renata Hodak, Andreja Hrg, Barbara Jovicic, Sanela Knezovic, Natasa Kolega, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Németh Helga, Bozica Palcic, Snjezana Petika, Martina Raguz, Zeljana Stevic.

 

Forrás: Rk-podravka.hr

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik