Sport

Nem változtat szabályain a liga azután, hogy bizarr balesetben meghalt egy hokis

Bruce Bennett / Getty Images via AFP
Bruce Bennett / Getty Images via AFP

Nem teszik kötelezővé a nyakvédő használatát a brit profi jégkorongligában azt követően, hogy Adam Johnson egy bizarr baleset következtében életét vesztette.

A Nottingham Panthers 29 éves játékosának korcsolyapenge vágta meg a nyakát egy ütközés után. Rengeteg vért veszített, és ugyan gyorsan a segítségére siettek, majd kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség nyomozást indított.

A tragikus esetet követően a brit hokiszövetség jelezte, hogy 2024-től kezdve kötelezővé teszi sorozataiban a nyakvédő használatát. Ugyanakkor ez a döntés az Elite Ice Hockey League-re, amelyben a Nottingham is szerepel, nincs hatással, a profi liga pedig jelezte, hogy

nem lesz kötelező, csak erősen ajánlott a nyakvédő viselete.

A védőfelszerelés kötelezővé tétele a világ minden táján téma lett, a világ legerősebb bajnokságának vezetője, Gary Bettman is közölte, hogy egyeztetnek a játékos-szakszervezettel az ügyben.

Johnson balesete miatt a Nottingham legutóbbi mérkőzése félbeszakadt, majd elhalasztották utána a brit meccseket. A Nottingham Panthers kivételével visszatérnek a csapatok a jégre a hétvégén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik