Sport

Nem érte meg a száz évet – azonnali hatállyal megszűnt Románia egyetlen sportnapilapja

Teljes a döbbenet a román sportsajtóban, szerdán jelent meg utoljára Románia egyetlen sportnapilapja, a Gazeta Sporturilor nyomtatott változata.

A kiadó döntéséről előzetesen sem a lap munkaközösségét, sem a nyilvánosságot nem értesítették, a beszámolók szerint a Ringier csupán szerdán reggel tudatta, hogy november elsejétől többé nem jelenik meg a lap nyomtatott változata, és kilenc munkatárstól is megválnak, írta a kolozsvári Krónika.

A döntést megelőzte, hogy nemrég menesztették Catalin Tepelin főszerkesztőt, 95 újságíró pedig tiltakozásának adott hangot, amiért meglátásuk szerint a kiadó megpróbált nyomást gyakorolni a szerkesztőkre a sport-fogadóirodák érdekében, írta a Maszol.

A Gsp.ro szerint a Ringier e-mailt küldött az alkalmazottaknak, amelyben azt közölte:

A Gazeta Sporturilor nyomtatott kiadása drasztikusan visszaesett, az eladások 2018-tól napjainkig 27%-kal csökkent.

A papír- és nyomtatási árak közben növekedtek, így a tulajdonos a stratégiai átalakítás mellett döntött. Az átalakulások következménye a jelenleg jelentős veszteséget elkönyvelő nyomda bezárása.”

A Gazeta Sporturilor print részlegének bezárásával egyidejűleg a vezetés megerősítette, hogy a jövőben százszázalékosan a Gsp.ro digitális platformjára összpontosít, amely rendkívül ígéretesen fejlődik, és hatalmas növekedési potenciált mutat és több mint négymillió egyedi felhasználóval havonta már most Románia legbefolyásosabb sportmédiája.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GSP – Gazeta Sporturilor (@gsp.ro) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik