Sport

Golovin: Pozitív, hogy amikor nagyon rosszul játszunk, akkor is tudunk nyerni

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A norvégok elleni hazai vereség után javított a női kézilabda-válogatott az Eurokupában: Golovin Vlagyimir csapata 34-32-re győzött az osztrákok vendégeként az Eurokupa második fordulójában.

A szövetségi kapitány az MTI-nek értékelve elmondta: egyik félidőt sem indították jól, nem volt meg a kellő koncentrálás, játékosai nem voltak kellően agresszívak védekezésben, hiányoztak a megállító faultok, ez a játékrészek vége felé már kicsit jobban működött, a visszarendeződésben már voltak jó periódusaik.

Pozitív, hogy amikor nagyon rosszul játszunk, akkor is tudunk nyerni. Hatvan percen keresztül küzdöttünk, előre néztünk, a győzelem nagyon fontos ebből a szempontból

– fogalmazott Golovin Vlagyimir.

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa, a kilencgólos Klujber Katrin a hullámzó teljesítményben látta a szoros mérkőzés okát.

„Egy kicsit visszavettünk a tempóból, utána nekik rontottunk, aztán a védekezés nem állt össze, így Szemerey Zsófinak is nehezebb dolga volt a kapuban” – fejtette ki. Meglátása szerint a válogatottal töltött hétben és a két mérkőzésben „volt minden: vereség, győzelem, jó dolog, rossz dolog, ezekből fogunk tudni meríteni”. Mint mondta, szépen zártak, még ha nem is ilyen eredményre számítottak, így boldogan térhetnek vissza klubcsapataikhoz.

A felnőttválogatottban most debütáló, és első meccsén hét gólt dobó Simon Petra szerint álmosan kezdték a mérkőzést, ennek ellenére alakult ki négygólos különbség a szünetre.

A második félidőben sajnos bennragadtunk kicsit az öltözőben, nem pörögtünk fel eléggé, utána azonban felébredtünk, visszajöttünk a meccsbe, ám az osztrákok végig jól tartották magukat, így kiélezett meccset játszottunk velük

Arra a kérdésre, hogy bemutatkozó mérkőzésén eredményes és bátor játékkal járult hozzá a győzelemhez, azt felelte: sosem volt izgulós típus.

„Próbáltam megragadni a lehetőségeket, amiket kaptam, a maximumot hozni, bátran játszani, ez szerintem sikerült is. Nagyon jó érzés, hogy így tudtam debütálni, a győzelemnek is örülök, de voltak nekem is és a csapatnak is hibáink, amiket ki kell majd javítanunk” – vélekedett a 18 éves Simon.

A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik. Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik