Sport

Pénzbüntetésre ítélték a KTE-Paks meccs után ittasan beugró szurkolót – videó

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a 21 éves férfit, aki egy héttel ezelőtt ittasan beugrott a pályára az 1-1-es döntetlennel végződő Kecskeméti TE- Paks NB I-es labdarúgó meccs lefújása után.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott beismerte és nagyon megbánta a tettét a kihallgatása során.

A vádirat szerint az ittas lakiteleki férfi nem a kijárat felé indult meccs lefújása után, hanem felült a lelátót pályától elválasztó kordonra, majd egy hirtelen ugrással bejutott a nézőtértől elzárt pályára, és a vendégszurkolók felé rohant. Sokáig azonban nem jutott, mert az egyik biztonsági őr feltartotta és kivezette.

A vádhatóság szerint a sportrendezvényeken elkövetett rendbontások következményei a tömeges részvétel miatt kevésbé kiszámíthatók, ezért nagy kockázatot jelentenek az élet, a testi épség megóvása és a vagyonbiztonság szempontjából egyaránt. De nem hagyható figyelmen kívül a rendbontó magatartás provokatív hatása sem.

A Büntető Törvénykönyv nemcsak a nézőktől elzárt területre történő jogosulatlan belépést, hanem a sportrendezvény megtartását, illetve mások testi épségét veszélyeztető tárgy ilyen területre történő bedobását is bünteti.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a férfira azzal, hogy tiltsák el az MLSZ által szervezett sportrendezvényeken való részvételtől. A férfit még ma bíróság elé állítják.

Frissítünk!

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy 300 ezres pénzbüntetésre ítélték a férfit, és egy évre eltiltották az MLSZ által rendezett sporteseményektől. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik