Sport

Remili vezérletével elintézte a Portót a Veszprém

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
A Veszprém házigazdaként 44-34-re legyőzte a portugál FC Portót a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Gyors játékkal kezdett a magyar bajnoki címvédő, amikor ebbe nem csúsztak hibák, akkor 5-1-re ellépett, amikor viszont igen, akkor felzárkózott az ellenfél (5-4). Támadásban és védekezésben is pontosabb volt a Veszprém, amely a folytatásban is nagy lendülettel kézilabdázott, így a portugáloknak a 17. percben 12-7-es állásnál időt kellett kérniük.

Nedim Remili után Hugo Descat szórta a gólokat, ám amikor ismét megtorpant csapatuk, a Porto két percen belül visszazárkózott 16-15-re, írta tudósításában az MTI.

Momir Ilic vezetőedző időkérését követően, az első félidő hajrájában ismét rákapcsoltak a házigazdák, 6-1-es sorozatot produkáltak, így a szünetben magabiztosan vezettek (22-16).

A meccs kétharmadánál eldőlt a két pont sorsa, akkor ugyanis már tíz találat volt a különbség. A játék képe nem sokban változott, a portugálok nem tudták felvenni a versenyt tempóban és pontosságban a Veszprémmel, így hét gólnál nem tudtak közelebb kerülni. A bakonyiak ekkor már a látványra is ügyeltek, számos szép megoldásuk volt, és mivel mindez nem ment az eredményesség rovására, végül a vártnál is fölényesebben nyertek.

Nedim Remili tíz, Bjarki Már Elísson és Agustín Casado öt-öt találattal, Rodrigo Corrales négy, Ignacio Biosca García nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Nikolaj Christensen nyolcszor talált be.

Fantasztikus győzelmet arattunk, nagyon jó mérkőzést játszottunk, hiszen 44 gólt lőttünk hazai közönség előtt

– mondta a lefújást követő sajtótájékoztatón Momir Ilic.

A hazaiak szakvezetője hozzátette, játékosai nagyon sokat futottak ezen a rendkívül dinamikus találkozón, és úgy látta, fizikálisan jól fel voltak készítve. Hozzátette, hosszú volt a kispadjuk, vagyis akik beszálltak, rendre tudtak segíteni a csapatnak. Ilic hangsúlyozta, a 34 kapott gól sok, ezen dolgozniuk kell a jövőben.

Kézilabda, férfi BL, B csoport, 4. forduló

Telekom Veszprém – FC Porto (portugál) 44-34 (22-16)

Kapcsolódó
Norvégia átrohant a magyar női kézilabda-válogatotton
Golovin Vlagyimir csapat hétgólos vereséget szenvedett Debrecenben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik