Sport

Dániából szerződtetett világbajnok holland kéziseket az ETO

Robert ATANASOVSKI / AFP
Robert ATANASOVSKI / AFP
Két 23 éves világbajnokkal erősít a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely megállapodott az Odense holland válogatottjaival, Dione Housheerrel és Bo van Weteringgel.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy 2024 nyarán csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC-hoz. Fiatal korom óta egy álom volt számomra, hogy itt játszhassak.

Hatévnyi dániai tartózkodás után úgy éreztem, hogy készen állok arra, hogy megtegyem a következő lépést a karrieremben, és tagja legyek a világ egyik legjobb csapatának

– idézte a klub honlapja Dione Housheert.

A balkezes jobbátlövő – aki 2018-ban Európa-bajnoki bronzérmes, egy évvel később pedig világbajnok volt – három évre írt alá.

Szélsőposzton Bo van Wetering hoz majd frissességet, ő ugyancsak három évre kötelezte el magát.

„Büszke vagyok, és nagyon örülök, hogy a Győri Audi ETO KC játékosa lehetek nyártól. Sokat köszönhetek az Odense csapatának, amiért örökké hálás leszek nekik, de úgy érzem eljött az ideje, hogy tovább lépjek a karrieremben” – mondta a balszélső, aki 2019-ben szintén világbajnoki címet nyert.

Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője hozzátette, zajlanak a tárgyalások házon belül a szerződéshosszabbításokról, illetve kapcsolatban vannak további játékosokkal is, azaz a közeljövőben várhatóak még bejelentések.

Kapcsolódó
Világbajnok átlövőt igazolt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata
A holland Kelly Dulfer 2024 nyarán csatlakozik, célja a Bajnokok Ligája-cím.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik