Sport

Világbajnok átlövőt igazolt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata

MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A holland Kelly Dulfer személyében világbajnok balátlövőt igazol a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A klub hétfői sajtóközleménye szerint a 29 éves játékos jövő nyáron csatlakozik a kerethez, szerződése három évre szól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok nyártól a Győri Audi ETO csapatához. Nagyszerű megbeszélések zajlottak köztem, a menedzserem és a klub között, és boldog vagyok, hogy megegyeztünk. Győr a világ egyik legjobb csapata, itt minden évben címekért lehet és kell is küzdeni, ami számomra nagyon fontos” – nyilatkozta Dulfer.

Nagy álmom a Bajnokok Ligája-győzelem, nem titok, hogy ezért is érkezem. Nyártól mindent megteszek ennek eléréséért.

A 29 éves holland válogatott balátlövő jelenleg a német Bietigheim játékosa. A légiós életet 2015-ben kezdte meg a német Oldenburgnál, majd 2017-től két szezonon keresztül a dán Köbenhavn csapatát erősítette, de 2019-ben visszatért a Bundesligába, ahol előbb a Dortmund, majd 2021 nyarától a Bietigheim kézise lett.

2019-ben világbajnoki címet ünnepelhetett, de ezen kívül nyert Hollandiával vb-ezüstöt (2015) és -bronzot (2017) is, de van Európa-bajnoki ezüstje (2016) és bronza (2018) is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik