Sport

Súlyos Fradi-vereség a BL-címvédő otthonában

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Az elmúlt idényben döntős Ferencváros 37-26-ra kikapott szombaton a címvédő Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A bajnokságban három fordulót követően százszázalékos zöld-fehérek a BL-ben súlyos hazai vereséggel rajtoltak egy hete, a Metz 38-25-re kerekedett Martin Albertsen vezetőedző együttese fölé. A javításra az elmúlt három kiírás bajnokának vendégeként kívánt sort keríteni a Ferencváros, amely a júniusi BL-döntőt 28-24-re vesztette el az MVM Dome-ban a Vipers ellen.

A norvég gárda ugyancsak vereséggel indította a csoportkört: 30-26-ra maradt alul idegenben az Ikasttal szemben.

Hazai találattal kezdődött a kiegyenlített összecsapás, Janurik Kinga védései és a jó támadásbefejezések mellett elsősorban a találkozót öt góllal indító Andrea Lekic teljesítménye nyomán az első negyedóra után 10-9-re vezetett az FTC. A játékrész második felében ellépett a Vipers, amely a szünetre alakította ki a legnagyobb, négygólos különbséget.

A fordulást követően is fölényben volt a Vipers, nyolc perc sem telt el, és 26-16-ra vezetett a keretét jobban forgató címvédő. A hajrában nem tudott érdemlegesen közelebb zárkózni a magyar klub, a kérdés csak az volt, hogy tíz gólon belül tud-e maradni vendéglátójához képest, ez végül nem sikerült.

A találkozó legeredményesebbje Lekic lett tíz góllal, hazai részről Jana Knedlikova nyolcszor, Jamina Roberts hétszer volt eredményes.

eredmény, női BL, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Vipers Kristiansand (norvég) – FTC-Rail Cargo Hungaria 37-26 (19-15)
lövések/gólok: 51/37, illetve 51/26
gólok hétméteresből: 7/6, illetve 7/5
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Kapcsolódó
A második félidőben állva hagyta a Győr a Debrecent a BL-ben
Az első félidő végén csak négy gólt volt a győriek előnye, a vége nagyon sima lett.

A kiemelt képen Márton Gréta látható a Metz elleni meccsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik