Sport

Földbe döngölték a Fradit az első BL-fordulóban

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

A Ferencváros női kézilabdacsapata meglepően sima vereséget szenvedett pályaválasztóként a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Metz ellen. A nyáron edzőváltáson átesett Fradi 38-25–re kapott ki.

A lehető legrosszabbul indult a szezon a Ferencváros számára, ugyanis a Metz 5-0-s rohanással indított. Innentől kezdve háromgólos különbség volt a legszorosabb különbség a csapatok közt, de az csak egy pillanatig tartott, a franciák végig a kézben tartották az vezetést, az FTC pedig rengeteg hibával játszott.

A 39. percben volt először legalább tíz gól a különbség, onnantól kezdve már csak az volt a kérdés, mennyire nyer a Metz. A folytatásban egyre reménytelenebb volt a játék képe magyar részről nézve, a vendégcsapat végül tükörsimán nyert.

A lelátó foghíjas volt, miután a jegyvásárlást szurkolói kártya meglétéhez kötötték. Anegla Malestein kilenc, Márton Gréta és Klujber Katrin négy-négy gólt dobott, utóbbi tizennégy próbálkozásból.

A nyáron edzőt váltott az előző szezonban BL-döntőbe jutott FTC, Elek Gábort Martin Albertsen váltja, aki a ferencvárosi női kézicsapat történetének első külföldi vezetőedzője.

Az FTC egy hét múlva a címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában lép pályára.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 1. forduló, B csoport

FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz HB (francia) 25-38 (13-19)

lövések/gólok: 58/25, illetve 53/38
gólok hétméteresből: 7/4, illetve 1/0
kiállítások: 10, illetve 10 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik