Sport

Rákot hazudott az olimpiai bajnok, hogy elkerülje a bíróságot

Derek Leung / Getty Images / AFP
Derek Leung / Getty Images / AFP
Komoly bajba került Eric Lamaze, a kanadaiak olimpiai bajnok díjugratója, aki súlyos rákbetegséget hazudott és orvosi leleteket hamisított, hogy elkerülje az ellen zajló büntetőeljárás tárgyalását.

A 2008-as, pekingi olimpián egyéniben aranyat, csapatban ezüstöt, majd 2016-ban, Rióban egyéniben bronzot nyert sportolót csalással vádolták meg egy 1,3 millió dollár értékű polgári perben.

A floridai Palm Beach megyében Lamaze és cégei ellen két felperes nyújtott be panaszt, akik azt állították, hogy megtévesztették őket a lóvásárlással kapcsolatban, az állatok nem olyan állapotban voltak, mint amilyenre számítottak. Emellett hamisan és megtévesztő módon felfújták az árat, így jogtalanul 103 343 dollár haszonra tettek szert.

Lamaze nem érezhette magát nyeregben a pert illetően, mert nagyon igyekezett elkerülni, hogy meghallgassák. Azt találta ki, hogy több orvosi papírt hamisít, amely szerint súlyos gégerákban küzd.

A dokumentumok feladója egy brüsszeli klinika idegsebésze volt, ám a leletek holland nyelven íródtak, amelyet az orvos egyáltalán nem beszélt, és a nevét is rosszul írták.

A bíró megállapította, hogy Lamaze megpróbálta megtéveszteni a bíróságot pusztán azért, hogy megússza a kihallgatást egy több mint tíz éve indult, de még nem hallgatott ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik