Sport

Hamarosan jön a Hungarian Darts Trophy

2023. szeptember 22-24. között valódi sztárparádé lesz az MVM Dome-ban, nyolc világbajnok is dartstábla elé áll.  

Aki látott már élőben nagyszabású dartsversenyt, lelkendezve mesél annak semmihez sem hasonlító légköréről. Sokan jelmezben buzdítják kedvencüket, barátokkal, családjukkal együtt érkeznek, és tűkön ülve várják, hogy felmutathassák a 180-as táblákat vagy közösen örülhessenek egy kilencnyilasnak.

Egy 180-as dobásnak nem csak a játékosok örülnek (kép forrása: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

A PDC European Tour keretében megrendezésre kerülő Hungarian Darts Trophy immár harmadik alkalommal vonzza a sportág rajongóit a fővárosunkba. Az eseményt hatalmas érdeklődés övezi most is, a jegyeladások üteme rekordszámú nézőközönséget vetít előre. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy az eredetileg a BOK Csarnokba tervezett versenyt az MVM Dome-ba teszik át.

Michael Smith, 2023 dartsvilágbajnoka (kép forrása: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

Szeptember 22. és 24. között összesen 48 dartsjátékos méri össze tudását. A sportág legjobbjait láthatjuk majd, köztük nyolc világbajnokot: Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price (aki egyébként az első Hungarian Darts Trophy győztese is), Michael van Gerwen, Rob Cross, Scott Waites, Scott Mitchell és Stephen Bunting is a tábla elé áll.

Az első napon a különböző selejtezőtornákon részvételt kiharcoló 32 játékos küzd meg egymással. Magyar dartsosoknak is szurkolhatunk, ugyanis Magyarországot négyen képviselik a házigazda jogán. Az ország első számú játékosa, Kovács Patrik alanyi jogon kvalifikálta magát a világranglistán való szereplésével. Hozzá csatlakozik Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály, akik a hazai selejtezőn vívták ki az indulási jogot.

Joe Cullen, a Hungarian Darts Trophy címvédője (kép forrása: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

Szeptember 23-án kapcsolódik be a 175 ezer font, azaz több mint 78 millió forint összdíjazású versenybe a PDC Pro Tour TOP 16 játékosa – a Hungarian Darts Trophy címvédőjével, Joe Cullennel egyetemben.

A PDC idei, 13 versenyből álló versenysorozatának utolsó előtti állomása lesz Budapest. Ez az egyik utolsó lehetősége a dartsosoknak, hogy bekerüljenek a European Tour legjobb 32-es mezőnyébe, és részt vehessenek a dortmundi Európa-bajnokságon, ezért bizonyára izgalmas meccsekre számíthatunk.

A Hungarian Darts Trophy-t a Darts Event Kft. hozza el a dartsszerető közönségnek.

A Hungarian Darts Trophy főtámogatója a Tippmix és az MVM, kiemelt támogatója az MBH Bank és a MOL.

További információ és jegyvásárlás: https://www.dartsevent.com/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik