Sport

Komoly ambíciókkal, de nem bosszúra éhesen játszott a Fradival a Metz

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI
Nem a bosszú, sokkal inkább a jó szezonkezdés vezérelte a Metz női kézilabdacsapatát az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni szombati Bajnokok Ligája-mérkőzésen, de a kiütéses, 38-25-ös győzelem után elégedetten nyilatkoztak a franciák.

A revánsvágy persze ott volt a levegőben, hiszen tavasszal a Metz úgy bukta el a negyeddöntőt, hogy idegenben hat góllal, 32-26-ra verte a Fradit, majd otthon hatalmas meglepetésre 33-26-ra kikapott, és kiesett. Ezúttal viszont végig kézben tartotta a mérkőzést, 5-0-s nyitány után a Fradi csak futott az eredmény után, sikertelenül.

A meccs egyik hőse a Metz szenegáli születésű, de most már francia válogatott kapusa, Hatadou Sako volt.

Nagyon örülök annak a teljesítménynek, amit csapatként tudtunk nyújtani. Komoly ambíciókkal, de nem bosszúszomjasan érkeztünk, nem a tavalyi szezonért akartunk visszavágni, csak jól akartuk kezdeni a szezont a Bajnokok Ligájában

nyilatkozta a 27 éves játékos.

A szezon első három tétmeccsét sérülés miatt kihagyó kapus ezúttal szenzációs teljesítményt nyújtott, 54 százalékkal védett.

„Boldog vagyok, hogy végre visszatértem, már kezdtem türelmetlen lenni. Rosszkor sérült meg a bokám, de most nagyon-nagyon boldog voltam, hogy ott lehettem a pályán. Végre elkezdődött a szezonom, remélem, ez így fog folytatódni.”

A meccset követő sajtótájékoztatón Emmanuel Mayonnade, a Metz edzője ugyancsak boldogan nyilatkozott.

„A francia válogatott edzőtábora miatt július 10-én hat hiányzóval kezdtük meg a felkészülést, erre két hónappal később itt vagyunk, és ilyen eredményt értünk el. Csodás volt itt játszani, ilyen légkörben. Büszke vagyok a csapatomra. Nem tudtam, mire számíthatok, nem csak azért, mert a Fradinak új edzője van, hanem mert kemény edzéseken vagyunk túl és szerdán még bajnokit játszottunk. Nehéz a csoportunk, meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Az FTC dán szakvezetője, Martin Albertsen úgy fogalmazott, csapata annyira akart bizonyítani, hogy ez görcsösségbe csapott át.

Ellenfelünk minden hibánkat megbüntette, csalódott vagyok, hogy így kellett bemutatkoznunk. Pedig jól edzett a csapat, jól játszottunk a bajnokikon. Most pedig semmi sem sikerült.

Kapcsolódó
Földbe döngölték a Fradit az első BL-fordulóban
Komoly különbség volt a Ferencváros és a Metz között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik