A következő élő közvetítés része Eszelősen bekezdett a magyar sprinter, országos csúcs közelében járt egy gátas és őrületes lezárást kapott a legjobban várt döntő

Kozák Luca elődöntőbe jutott a budapesti atlétikai vébén

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Három magyar közül Kozák Luca jutott be kedden az elődöntőbe 100 méter gáton a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Elsőként Kerekes Gréta futott, akit felállítottak a rajtgépből a mezőny többi tagjával együtt. Kisvártatva viszont elrajtoltak az atléták, Kerekes ráadásul az egyik leggyorsabban kapcsolt, de sajnos apránként lemaradt és 13.09-cel, hetedikként ért célba. Később azt mondta az M4 Sportnak, tudja az okát, miért nem ért be 13 másodperc alatt, de megtartotta magának az okot.

A második futamban kapott helyet Kozák, aki talán még Kerekesnél is jobban rajtolt, tartotta a tempót az élmezőnnyel és 12.71-gyel idei legjobbját futotta, mindössze két századra lemaradva saját országos csúcsától.

Erről elégedetten is nyilatkozott, mivel automatikus továbbjutást érő helyen zárt.

Harmadikként pedig a 19 éves Tóth Anna is kiélvezhette a hazai közönség szeretetét, amit remek futással hálált meg. A magyar versenyzőt szinte faképnél hagyta a mezőny arajtnál, az utolsó gátnál még utolsó helyen állt, de nem rogyott össze mentálisan, hanem egyre jobban felzárkózott. Három ellenfelet is megelőzött, sőt az ötödik helytől is csak három századdal maradt le, végül 12.95-tel ért be, ami nem bizonyult elegendőnek a továbbjutáshoz. A Tóth Annát három századdal előző Reeta Hurske már elődöntős lett, vagyis tényleg csak hajszálon múlt a továbbjutása.

Jól mutatja, milyen futam jutott Tóth-nak, hogy a futamában Kendra Harrison minden idők negyedik legjobb futását mutatta be. A 12.24-es időnél 2023-ban senki sem ért be gyorsabban száz gáton.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik